Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις αναμένονται στη Wall παρά τα macro

Ήπιες πιέσεις αναμένεται να επικρατήσουν στο άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, καθώς η ανακοίνωση των στοιχείων για τις νέες θέσεις εργασίας και την ανεργία το Δεκέμβριο στις ΗΠΑ φαίνεται να εξισορρόπησαν το αρνητικό κλίμα που δημιούργησε η μείωση από τη Motorola των προβλέψεων της για το τέταρτο οικονομικό της τριμήνο και η υποβάθμιση της σύστασης για Dell και Exxon Mobil. Απώλειες καταγράφουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

Ήπιες πιέσεις αναμένεται να επικρατήσουν στο άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, καθώς η ανακοίνωση των στοιχείων για τις νέες θέσεις εργασίας και την ανεργία το Δεκέμβριο στις ΗΠΑ φαίνεται να εξισορρόπησαν το αρνητικό κλίμα που δημιούργησε η μείωση από τη Motorola των προβλέψεων της για το τέταρτο οικονομικό της τριμήνο και η υποβάθμιση της σύστασης για Dell και Exxon Mobil.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, το Δεκέμβριο οι νέες θέσεις εργασίας σημείωσαν αναπάντεχη αύξηση, καθώς δημιουργήθηκαν 167.000 νέες θέσεις εργασίας αντί 100.000 που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Το ίδιο διάστημα, η ανεργία στις ΗΠΑ διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 4,5%, ενώ αύξηση 0,5% σημείωσε το μέσο ωρομίσθιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η εξέλιξη αυτή πάντως, φαίνεται να εξανεμίζει τις ελπίδες ορισμένων ότι η FED θα προχωρούσε σύντομα σε μείωση των επιτοκίων.

Εν τω μεταξύ, πτωτικές διαθέσεις επικρατούν στις κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται στις 6.262,80 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,38%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχωρεί κατά 0,46%, στις 6.643,74 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στις 5.555,58 μονάδες, με απώλειες 0,34%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v