Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με κέρδη η Wall στην πρώτη συνεδρίαση του 2007

Ισχυρή ανοδική κίνηση παρατηρείται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση του έτους, με τους επενδυτές να προχωρούν σε τοποθετήσεις μετά τα ισχυρά χθεσινά κέρδη στις ευρωαγορές αλλά και τις θετικές ανακοινώσεις πωλήσεων της Wal Mart. Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωαγορές.

Ισχυρή ανοδική κίνηση παρατηρείται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση του έτους, με τους επενδυτές να προχωρούν σε τοποθετήσεις μετά τα ισχυρά χθεσινά κέρδη στις ευρωαγορές αλλά και τις θετικές ανακοινώσεις πωλήσεων της Wal Mart.

Οι επενδυτές της αμερικανικής αγοράς επιστρέφουν στην αγορά στην πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους, καθώς η χθεσινή ημέρα κηρύχθηκε ημέρα πένθους για τον θανόντα πρόεδρό Gerald Ford. Ωστόσο, η ανοδική κίνηση στις ευρωαγορές και τις ασιατικές αγορές δείχνει να επηρεάζει και την Wall Street κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Εν τω μεταξύ, αργότερα εντός της ημέρας, οι επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το τι ειπώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας, όπου είχε αποφασιστεί η διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα.

Στην αγορά, κινητικότητα αναμένεται στους τίτλους των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν οι μηνιαίες πωλήσεις των εταιριών του κλάδου.

Κέρδη 2,1% καταγράφει ο τίτλος της Wal Mart μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις ιδίων καταστημάτων το Δεκέμβριο ενισχύθηκαν κατά 1,6% σε ετήσια βάση, έναντι πρόβλεψης για άνοδο κατά 1%.

Με άνοδο ξεκινά στο έτος και η Home Depot, καθώς η αγορά αντιδρά θετικά στην παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Robert Nardelli

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,35% στις 12.507 μονάδες ενώ κέρδη 0,71% καταγράφει ο Nasdaq στις 2.432 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,29% στις 1.422 μονάδες.

Στο 2006, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά κατά 16,3%, ο S&P 500 κέρδισε 13,6% και ο Nasdaq απέδωσε 9,5%.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικά κινούνται σήμερα οι ευρωαγορές, μετά τη χθεσινή ισχυρή άνοδο. Ειδικότερα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,01% στις 6.652 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι υποχωρεί κατά 0,02% στις 5.543 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη χάνει 0,02% στις 6.652 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v