Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες απώλειες στη Wall λόγω αποκόμισης κερδών

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η άνοδος των δύο τελευταίων συνεδριάσεων και το νέο ιστορικό ρεκόρ στον Dow Jones ωθούν μερίδα επενδυτών να ”κλειδώσουν” τα κέρδη τους πριν από το νέο έτος. Σημαντικές πιέσεις στη μετοχή της Apple. Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωαγορές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η άνοδος των δυο τελευταίων συνεδριάσεων και το νέο ιστορικό ρεκόρ στον Dow Jones ωθούν μερίδα επενδυτών να αποκομίσουν τα κέρδη τους πριν από το νέο έτος.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones αναρριχήθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό με άνοδο 102 μονάδων, με τις περισσότερες μετοχές να ενισχύονται εν μέσω χαμηλού όγκου συναλλαγών.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, μετά τη χθεσινή έκπληξη με τις πωλήσεις νέων κατοικιών, οι επενδυτές θα περιμένουν τα σημερινά στοιχεία για τις μεταπωλήσεις κατοικιών αλλά και μια μέτρηση για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή του Σικάγο.

Η μετοχή της Apple αναμένεται να υποστεί πιέσεις κατά τη σημερινή συνεδρίαση -υποχωρεί ήδη κατά 4% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης- καθώς οι ”Financial Times” αναφέρουν ότι ο CEO Steve Jobs έλαβε 7,5 εκατ. stock options το 2001 χωρίς την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές των IBM και Siemens μετά την ανάληψη 10ετούς σύμβασης με τον γερμανικό στρατό για αναβάθμιση των συστημάτων πληροφορικής.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones κινείται στις 12.508,39 μονάδες, καταγράφοντας οριακές απώλειες 0,02%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,19% και διαμορφώνεται στις 2.426,61 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,09%, στις 1.425,19 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινείται στις 6.240,90 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,08%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,08%, στις 6.614,60 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώνεται 0,01% χαμηλότερα, στις 5.539,81 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v