Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα στη Wall λόγω τεχνολογικού κλάδου

Μικτές τάσεις επικρατούν στους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς. Οι αρχικά υψηλότερες απώλειες που καταγράφηκαν ως απόρροια της ανησυχίας των επενδυτών για την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας αλλά και τις απογοητευτικές πωλήσεις που εμφάνισαν οι εταιρίες λιανικής το Δεκέμβριο, αντισταθμίζονται σε ένα βαθμό από τα κέρδη που καταγράφουν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Μικτές τάσεις επικρατούν στους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς. Οι αρχικά υψηλότερες απώλειες που καταγράφηκαν ως απόρροια της ανησυχίας των επενδυτών για την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας αλλά και τις απογοητευτικές πωλήσεις που εμφάνισαν οι εταιρίες λιανικής το Δεκέμβριο, αντισταθμίζονται σε ένα βαθμό από τα κέρδη που καταγράφουν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κινείται στις 12.440.87 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,27%, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.413,94 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,19%. Αντίθετα, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,51%, στις 2.435,44 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Intel, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων για την κερδοφορίας της εταιρίας στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο αλλά και το 2007 στην οποία προχώρησε η Banc of America.

Κέρδη σημειώνει και η μετοχή της Wal-Mart που ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεών της για το Δεκέμβριο της τάξης του 1,6%, σημειώνοντας ότι διατηρεί τους στόχους της για το ρυθμό ανάπτυξης για τον Ιανουάριο.

Εν τω μεταξύ, υποχώρηση σημειώνει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η τιμή του ”μαύρου χρυσού”, παρασύροντας τις μετοχές των εταιριών ενέργειας. Ειδικότερα, μετά την ανακοίνωση ότι τα αποθέματα προϊόντων διύλισης και βενζίνης σημείωσαν άνοδο για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, η τιμή του πετρελαίου διαμορφώνεται κοντά στα 56 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, η τιμή του πετρελαίου βρήκε κάποια στήριξη στην ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν ότι τα αποθέματα πετρελαίου υποχώρησαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια και διαμορφώθηκαν στα 319,7 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου, ενώ έχουν υποχωρήσει κατά 21,4 εκατ. βαρέλια στο διάστημα των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Πτωτικά έκλεισαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Ειδικότερα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,51% στις 6.287 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη έκλεισε στις 6.674,40 μονάδες με απώλειες 0,25%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 5.574,56 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v