Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι λιανικές πώλησεις και η FED πιέζουν τη Wall

Πτωτικές διαθέσεις επικρατούν στους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς η χθεσινή δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FED αύξησε τις ανησυχίες για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας. Το κλίμα επιβαρύνεται από τις απογοητευτικές πωλήσεις που ανακοίνωσαν οι εταιρίες λιανικής το Δεκέμβριο. Απώλειες καταγράφουν και οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

Πτωτικές διαθέσεις επικρατούν στους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς η χθεσινή δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FED αύξησε τις ανησυχίες για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας. Το κλίμα επιβαρύνεται από τις απογοητευτικές πωλήσεις που ανακοίνωσαν οι εταιρίες λιανικής το Δεκέμβριο.

Επιπλέον, οι επενδυτές εμφανίζονται αρκετά συγκρατημένοι μετά την αύξηση που σημείωσαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και εν όψει της ανακοίνωσης του δείκτη υπηρεσιών ISM για το Δεκέμβριο, ο οποίος εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει στο 57 από 58,9 που ήταν κατά την προηγούμενη μέτρηση.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών ωστόσο, είναι στραμμένο στην αυριανή ανακοίνωση των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο, καθώς αναμένεται να δώσουν μια εικόνα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κινείται στις 12.465,23 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,07%. Ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,13% στις 2.419,96 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.413,62 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,21%.

Από το επιχειρηματικό πεδίο ανοδικά κινείται η μετοχή της Wal-Mart, η οποία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της το Δεκέμβριο σημείωσαν αύξηση κατά 1,6%.

Ενισχυμένες εμφανίζονται επίσης οι μετοχές των Costco Wholesale και Eagle Outfitters, που εμφάνισαν κι αυτές αύξηση κατά 9% και 13% αντίστοιχα στις πωλήσεις τους το Δεκέμβριο.

Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Cisco Systems, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει συμφωνήσει να προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρίας IronPort, έναντι τιμήματος 830 εκατ. δολαρίων.

Πτωτικά κινούνται οι κυριότερες ευρωαγορές. Ειδικότερα, στο Λονδίνο, ο FTSE 100 στις 6.280,90 μονάδες καταγράφει απώλειες 0,60%, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 κινείται στις 6.664,14 μονάδες, με απώλειες 0,41%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,70%, στις 5.564,03 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v