Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με κέρδη έκλεισε η Wall χάρη στην Intel

Με κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, παρά τις πτωτικές διαθέσεις που επικράτησαν στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης. Τα κέρδη της Intel έδωσαν ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο, που ανέτρεψε το αρνητικό κλίμα που δημιούργησαν τα μακροοικονομικά στοιχεία, η συνεχιζόμενη διολίσθηση του πετρελαίου και οι απογοητευτικές πωλήσεις Δεκεμβρίου των εταιριών λιανικής. Απώλειες για Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Με κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, παρά τις πτωτικές διαθέσεις που επικράτησαν στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης. Τα κέρδη της Intel έδωσαν ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο, που ανέτρεψε το αρνητικό κλίμα που δημιούργησαν τα μακροοικονομικά στοιχεία, η συνεχιζόμενη διολίσθηση του πετρελαίου και οι απογοητευτικές πωλήσεις Δεκεμβρίου των εταιριών λιανικής.

Ο Dow Jones, που στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κινήθηκε στο ”κόκκινο” έκλεισε τελικά σε θετικό έδαφος και συγκεκριμένα στις 12.480 μονάδες, με οριακά κέρδη 0,05%. Ο Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.453 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 1,25%, ενώ ο S&P 500 ενισχυμένος κατά 0,12% έκλεισε στις 1.418 μονάδες.

Με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της Intel, συμπαρασύροντας και τις άλλες μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, καθώς η Banc of America αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την κερδοφορίας της εταιρίας στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης αλλά και της οικονομικής χρήσης 2007.

Ανοδικά έκλεισε και η μετοχή της Wal-Mart, μετά την ανακοίνωσή της ότι το Δεκέμβριο οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 1,6%. Ενισχυμένες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση και οι μετοχές των Google, Merck και General Motors.

Αντίθετα, απώλειες κατέγραψαν αρκετές μετοχών εταιριών λιανικής, καθώς οι πωλήσεις τους το Δεκέμβριο απογοήτευσαν τους αναλυτές, αλλά και εταιρίες του κλάδου της ενέργειας, συμπαρασυρόμενες από την συνεχιζόμενη πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ, με συνολικές απώλειες της τάξεως του 4,68% και κοντά στο χαμηλό ημέρας έκλεισε η τιμή του πετρελαίου στα 55,59 δολάρια το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξε μεν μείωση των αποθεμάτων για το αργό, αλλά αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης και προϊόντων διύλισης.



Το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 2,92%, στα 15,86 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραψε κέρδη 1,25%, στα 9,74 δολάρια. Κέρδη 1,89% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 39,38 δολάρια.

Με απώλειες έκλεισαν και οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.287 μονάδες, με απώλειες 0,51%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,25%, στις 6.674,40 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 5.574,56 μονάδες με απώλειες 0,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v