Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά έκλεισε η Wall, λόγω macro, Intel, Dell

Η αναπάντεχη αύξηση που εμφάνισαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και η διατήρηση της ανεργίας στο 4,5% οδήγησαν σε αρνητικό έδαφος τους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς περιόρισαν τις ελπίδες των αναλυτών για μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve στο προσεχές διάστημα. Απώλειες κατέγραψαν Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Η αναπάντεχη αύξηση που εμφάνισαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και η διατήρηση της ανεργίας στο 4,5% οδήγησαν σε αρνητικό έδαφος τους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς περιόρισαν τις ελπίδες των αναλυτών για μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve στο προσεχές διάστημα.

Το αρνητικό κλίμα ενίσχυσαν περαιτέρω οι υποβαθμίσεις των συστάσεων για τις μετοχές των Intel και Dell, αλλά και η ανακοίνωση της Motorola ότι αναμένει χαμηλότερα κέρδη στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, που παρέσυραν και τις άλλες μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 12.398 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,66%, ο Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.434 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,78%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,61% και διαμορφώθηκε στις 1.409 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, με απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της Intel, για την οποία η Credit Suisse προχώρησε σε υποβάθμιση της σύστασής της σε ”underperform”.

Πτωτικά έκλεισε και η μετοχή της Dell, καθώς η J.P. Morgan προχώρησε σε υποβάθμιση της σύστασής της για την εταιρία σε ”underweight” από ”neutral”, εκτιμώντας ότι το 2007 θα είναι μία δύσκολη χρονιά για την εταιρία.

Υποχώρηση σημείωσαν επίσης, η μετοχή της Motorola, της Alcoa, της Caterpillar, της 3M και άλλων.

Εν τω μεταξύ, ανοδικά κινήθηκε σήμερα η τιμή του πετρελαίου ανακόπτοντας την πτωτική πορεία των προηγούμενων ημερών με αποτέλεσμα να κλείσει πολύ κοντά στο ψηλό της ημέρας και συγκεκριμένα στα 56,31 δολάρια το βαρέλι, με συνολικά κέρδη της τάξεως του 1,27%. Ωστόσο, σε εβδομαδιαία βάση η τιμή του ”μαύρου χρυσού” κατέγραψε απώλειες της τάξης του 7,76%.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 1,07%%, στα 15,69 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραψε απώλειες 0,62%, στα 9,67 δολάρια. Υποχώρηση 0,20% σημείωσε και το δικαίωμα της 3Ε, στα 39,35 δολάρια.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα και οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.220,10 μονάδες, με πτώση 1,06%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κατέγραψε απώλειες 1,22% και διαμορφώθηκε στις 6.593,09 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 1,03%, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στις 5.517,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v