Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις δέχεται η Wall, στο επίκεντρο Dell, Exxon

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς η απροσδόκητη αύξηση των νέων θέσεων εργασίας το Δεκέμβριο και η διατήρηση της ανεργίας σε χαμηλό επίπεδο δημιουργούν την αίσθηση στους επενδυτές πως απομακρύνεται το σενάριο της άμεσης μείωσης των επιτοκίων από τη FED. Πιέσεις στις ευρωαγορές.

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς η απροσδόκητη αύξηση των νέων θέσεων εργασίας το Δεκέμβριο και η διατήρηση της ανεργίας σε χαμηλό επίπεδο δημιουργούν την αίσθηση στους επενδυτές πως απομακρύνεται το σενάριο της άμεσης μείωσης των επιτοκίων από τη FED.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το Δεκέμβριο οι νέες θέσεις εργασίας εμφάνισαν απροσδόκητη αύξηση και ανήλθαν στις 167.000 αντί για 100.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Επίσης, η ανεργία διατηρήθηκε σε χαμηλό επίπεδο, ήτοι στο 4,5%.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.448,72 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,26%, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.413,65 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,33%. Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο Nasdaq (0,60%), στις 2.438,75 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της Exxon Mobil λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, γεγονός που οδήγησε τη Lehman να προχωρήσει στη μείωση της σύστασής της για την εταιρία σε ”equal-weight”.

Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Dell, για την οποία η JP Morgan προχώρησε σε υποβάθμιση της σύστασή της σε ”underweight” από ”neutral”, λόγω ανησυχιών για την πορεία των δραστηριοτήτων της εταιρίας.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της Motorola, η οποία προχώρησε σε μείωση των προβλέψεών της για την κερδοφορίας και τις πωλήσεις της στο τέταρτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης της.

Εξέλιξη που οδήγησε στην υποβάθμιση της σύσταση για τη μετοχή της εταιρίας από αρκετές χρηματιστηριακές εταιρίες.

Απώλειες καταγράφουν και οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διαμορφώνεται στις 6.264,10 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,36%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινείται στις 6.648,28 μονάδες, με απώλειες 0,39%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,19%, στις 5.564,23 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v