Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις στη Wall μετά τα macro

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς, μετά την ανακοίνωση απροσδόκητης αύξησης των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο, που ενισχύει τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι η Federal Reserve δεν θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων σύντομα. Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς, μετά την ανακοίνωση απροσδόκητης αύξησης των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο, που ενισχύει τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι η Federal Reserve δεν θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν την έναρξη της συνεδρίαση το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν το Δεκέμβριο κατά 167.000 αντί για 100.000 που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Το ίδιο διάστημα η ανεργία στις ΗΠΑ διατηρήθηκε σε χαμηλό επίπεδο και συγκεκριμένα στα ίδια επίπεδα με αυτά του Νοεμβρίου, ήτοι στο 4,5%, ενώ το μέσο ωρομίσθιο βελτιώθηκε κατά 0,5%.

Το κλίμα επιβαρύνεται περαιτέρω από την υποβάθμιση της σύστασης για την Dell και την προειδοποίηση της Motorola για μείωση της κερδοφορίας της, που επιβαρύνουν τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Έτσι αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 12.403,86 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,62%, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.410,99 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,58%. Απώλειες 0,81% καταγράφει ο Nasdaq που κινείται στις 2.433,65 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, απώλειες καταγράφουν μετοχές εταιριών που είναι ευαίσθητες στις οικονομικές εξελίξεις, όπως αυτές των Alcoa Inc., Caterpillar Inc., 3M Co., αλλά και η μετοχή της Exxon Mobil, επηρεασμένη από τη συνεχιζόμενη υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου.

Πτωτικά κινείται επίσης, η μετοχή της Intel, μετά την υποβάθμιση της σύστασής της σε ”underperform” από την Credit Suisse, συμπαρασύρονται και τις άλλες μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Με απώλειες έκλεισαν και οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.220,10 μονάδες, με πτώση 1,06%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη έκλεισε με απώλειες 1,22%, στις 6.593,09 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 1,03%, στις 5.517,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v