Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall λόγω πετρελαίου

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, καθώς η ανησυχία των επενδυτών εν όψει της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων και η διολίσθηση της τιμής του ”μαύρου χρυσού” αντιστάθμισαν το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε στην αγορά λόγω εξαγορών και συγχωνεύσεων. Μικτή εικόνα στο κλείσιμο των ευρωαγορών.

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, καθώς η ανησυχία των επενδυτών εν όψει της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων και η διολίσθηση της τιμής του ”μαύρου χρυσού” αντιστάθμισαν το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε στην αγορά λόγω εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Συγκεκριμένα, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί, χάνοντας τα κέρδη που κατέγραψε νωρίτερα, διαμορφούμενη αυτήν την ώρα στα 55,78 δολάρια το βαρέλι, καθώς επικρατεί σκεπτικισμός για το αν ο OPEC θα προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής του στο βαθμό που είχε συμφωνήσει τον προηγούμενο μήνα. Εξέλιξη που οδηγεί χαμηλότερα τις μετοχές των εταιριών του κλάδου.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.403.62 μονάδες, με οριακά κέρδη 0,05%, ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 2.438,44 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο κατά 0,17%, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται οριακά 0,05%, στις 1.410,38 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, κέρδη καταγράφει η μετοχή της IBM, μετά την αναβάθμιση του τίτλους της από την UBS σε ”buy” από ”neutral”, λόγω των εκτιμήσεών της για βελτίωση των δραστηριοτήτων της εταιρίας.

Άνοδο σημειώνει και η μετοχή της Apple, μετά την ανακοίνωση της JP Morgan ότι αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τα κέρδη της εταιρίας στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο της χρήσης.

Αντίθετα, πτωτικά κινείται η μετοχή της Wal-Mart, για την οποία η Goldman Sachs υποβάθμισε τη σύστασή της σε ”neutral” από ”buy”, καθώς εμφανίζεται ανήσυχη λόγω των αδύναμων πωλήσεων της εταιρίας.

Υποχώρηση σημειώνει και η μετοχή της General Electirc, μετά την ανακοίνωση ότι προχωρά στην εξαγορά της Vetco Gray έναντι 1,9 δισ. δολαρίων.

Απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Exxon Mobil, χάνοντας τα προηγούμενα κέρδη της, λόγω της νέας υποχώρησης που σημειώνει η τιμή του πετρελαίου.

Μικτή εικόνα εμφάνισαν στο κλείσιμο οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.194,20 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,42%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύθηκε κατά 0,22% και διαμορφώθηκε στις 6.607,59 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 5.518,59 μονάδες, εμφανίζοντας οριακά κέρδη 0,02%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v