Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πετρέλαιο προβληματίζει τη Wall (update)

Η αρχική θετική διάθεση των επενδυτών ψαλιδίστηκε από την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών, με αφορμή τις προβλέψεις για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, δίνοντας τη θέση της στην επιφυλακτικότητα. Στο επίκεντρο η μετοχή της Google, καθώς η εταιρία ψηφίστηκε ως ο καλύτερος εργοδότης στη λίστα του Fortune. Mικτές τάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η αρχική θετική διάθεση των επενδυτών ψαλιδίστηκε από την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών με αφορμή τις προβλέψεις για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, δίνοντας τη θέση της στην επιφυλακτικότητα. Στο επίκεντρο η μετοχή της Google, η οποία ψηφίστηκε ως καλύτερος εργοδότης. Μικτές τάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται προς τα επίπεδα των 57,5 δολαρίων ύστερα από τις εκτιμήσεις ότι πλησιάζει έστω και με καθυστέρηση ο χειμώνας στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κινείται στις 12.365 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,26%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,15%, στις 2.430 μονάδες, ενώ ο S&P 500 βρίσκεται στις 1.417 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,16%.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της IBM, μετά την αναβάθμιση στην οποία προχώρησε η UBS για τον τίτλο της εταιρίας σε ”buy” από ”neutral”, στηριζόμενη στη βελτίωση των δραστηριοτήτων της αλλά και στην εκτίμηση ότι οι εξαγορές στο χώρο λογισμικού θα αυξήσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης και τα περιθώρια κέρδους.

Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της EMC, την οποία η UBS αναβάθμισε τη σύστασή της σε ”buy” από ”neutral”, αυξάνοντας και την τιμή στόχο στα 16 δολάρια.

Ανοδικά κινείται επίσης, η μετοχή της General Electric, η οποία συμφώνησε να καταβάλει 1,9 δισ. δολάρια για την απόκτηση της Vetco Gray από τις Candover, 3i και JP Morgan Partners.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών προσελκύει επίσης η μετοχή της Google. Σημειώνεται ότι η εταιρία αναδείχθηκε ως η καλύτερη εταιρία για να εργαστεί κανείς, με βάση τη λίστα του Fortune.

Αντίθετα, απώλειες εμφανίζει η μετοχή της Wal-Mart, μετά την υποβάθμιση της σύσταση για τη μετοχή της από την Goldman Sachs, λόγω των χαμηλών πωλήσεων.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται στις 6.240 μονάδες με απώλειες 0,08%,στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύεται στις 6.661 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί κατά 0,02%, στις 5.516 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v