Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall έφεραν δηλώσεις της FED

Με κέρδη έκλεισαν τελικά οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, παρά τις αρχικές απώλειες. Τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου και τα σχόλια αξιωματούχου της FED που άμβλυναν τις ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και την πολιτική επιτοκίων, αντιστάθμισαν την επιφυλακτικότητα των επενδυτών εν όψει της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων. Μικτές τάσεις επικράτησαν στις ευρωαγορές.

Με κέρδη έκλεισαν τελικά οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, παρά τις αρχικές απώλειες. Τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου και τα σχόλια αξιωματούχου της FED που άμβλυναν τις ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και την πολιτική επιτοκίων, αντιστάθμισαν την επιφυλακτικότητα των επενδυτών εν όψει της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, η αναστροφή του κλίματος σημειώθηκε μετά την ανακοίνωση του αντιπροέδρου της FED, Donald Kohn, ότι η οικονομία φαίνεται να ξεπερνά την ύφεση της αγοράς ακινήτων και οι πληθωριστικές πιέσεις περιορίζονται, καθώς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση των επιτοκίων από τη FED.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 12.423 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,21%, ο Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.438 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,16%, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,22% και διαμορφώθηκε στις 1.412 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, με κέρδη έκλεισε η μετοχή της IBM, για την οποία η UBS προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασής της σε ”buy” από ”neutral”, λόγω εκτιμήσεων για βελτίωση του κύριου αντικειμένου της εταιρίας.

Ανοδικά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση και η μετοχή της Apple, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων για την κερδοφορίας της εταιρίας στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο της χρήσης στην οποία προχώρησε η JP Morgan.

Αντίθετα, απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Wal-Mart, μετά την κίνηση της Goldman Sachs να υποβαθμίσει τη σύστασή της για τον τίτλο σε ”neutral” από ”buy”, λόγω ανησυχιών για την εξέλιξη των πωλήσεων της εταιρίας.

Πτωτικά κινήθηκε και η μετοχή της Exxon Mobil, επηρεασμένη από την νέα διολίσθηση που σημείωσε η τιμή του πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ, παρά την που σημείωσε αρχικά η τιμή του πετρελαίου, στη συνέχεια ακολούθησε διορθωτική κίνηση για να κλείσει τελικά με μικρές απώλειες της τάξης του 0,41%, οριακά πάνω από τα 56 δολάρια το βαρέλι και συγκεκριμένα στα 56,09 δολάρια.

Το δικαίωμα της 3Ε εκτινάχθηκε στα 41,15 δολάρια, καταγράφοντας κέρδη 4,57%. Ενισχυμένο κατά 1,98% εμφανίστηκε το δικαίωμα του ΟΤΕ, στα 16 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής διαμορφώθηκε στα 9,72, σημειώνοντας άνοδο 0,52%.

Μικτή ήταν η εικόνα στο κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματαγορών. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,42% διαμορφούμενος στις 6.194,20 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύθηκε κατά 0,22% και έκλεισε στις 6.607,59 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 5.518,59 μονάδες, με οριακά κέρδη 0,02%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v