Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Κλείνει μονάδες λιανικής στην Ιαπωνία

Η Citigroup θα κλείσει τα περισσότερα υποκαταστήματα στην λιανική τραπεζική αγορά της Ιαπωνίας εξαιτίας της αλλαγής της εθνικής νομοθεσίας που χαμηλώνει αισθητά το ανώτατο όριο των τόκων δανείων.

Citigroup: Κλείνει μονάδες λιανικής στην Ιαπωνία
Η Citigroup θα κλείσει τα περισσότερα υποκαταστήματα στην λιανική τραπεζική αγορά της Ιαπωνίας και θα παρακαταθέσει κεφάλαια ύψους 370 εκατ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο για ζημίες, εξαιτίας της αλλαγής της εθνικής νομοθεσίας που χαμηλώνει αισθητά το ανώτατο όριο των τόκων δανείων.

Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα θα διακόψει την λειτουργία των 270 από τα 320 συνολικά υποκαταστήματά της και των 100 από τα 800 μηχανήματα αυτόματου δανεισμού, με κόστος 40 εκατ. δολαρίων ενώ παράλληλα θα παρακαταθέσει 375 εκατ. δολ. για τις ζημίες δ’ τριμήνου.

Οι εταιρίες προσωπικών δανείων στην Ιαπωνία έχουν έλθει αντιμέτωπες με πλημμύρα αιτήσεων επιστροφής χρεώσεων τόκων τους οποίους τα δικαστήρια έχουν χαρακτηρίσει παράνομα. Η νομοθεσία στη χώρα επιβάλλει πλέον το ανώτατο όριο τόκων δανείων στο 15% με 20% από το 29,2% που ίσχυε πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v