Ασφαλιστική ώθηση στις ευρωαγορές από Hannover

Θετικό κλίμα επικρατεί στις ευρωαγορές, καθώς παρατηρείται έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τον ασφαλιστικό τομέα λόγω της Hannover, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου μεγέθη της για το γ΄ τρίμηνο. Κινητικότητα εμφανίζουν και πάλι οι γερμανικές τράπεζες.

Θετικό κλίμα επικρατεί στις ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές δίνουν βάρος στα τριμηνιαία μεγέθη πολλών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Αργότερα, τα χρηματιστήρια αναμένεται να ”λάβουν” τόνο και από το μπαράζ μακροοικονομικών μεγεθών που θα ανακοινωθεί στις ΗΠΑ.

Η σημερινή συνεδρίαση άλλωστε θα είναι και η ”τελευταία” της εβδομάδος για τη Wall Street λόγω του Thanks Giving, συνεπώς θα είναι καθοριστική και για το επόμενο διήμερο για τις ευρωαγορές.

Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα μεγέθη γ΄ τριμήνου της Hannover. Ας σημειωθεί ότι τα μετά από φόρους κέρδη του πέμπτου μεγαλύτερου ομίλου αντασφάλισης στον κόσμο αυξήθηκαν στο γ΄ τρίμηνο κατά 53% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. H Ahold σχεδιάζει την έκδοση δικαιωμάτων κατά 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ολλανδικού Τύπου.

Κινητικότητα εμφανίζουν οι γερμανικές τράπεζες λόγω δημοσιεύματος των ”Financial Times”, που ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει στο ”έλεος” των εξαγορών τις εγχώριες τράπεζες από ξένους ομίλους, όπως κάνουν οι ΗΠΑ.

Πιέσεις δέχονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς η Volkswagen ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ θα ”πληγούν” λόγω της ανατίμησης του ευρώ έναντι του δολαρίου αλλά και εξαιτίας των ευνοϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης από τις αμερικανικές ανταγωνιστικές της.

Στην Ευρωζώνη το πλεόνασμα του ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών αναμένεται να διαμορφωθεί στα 6 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο από 5 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.



Μπαράζ ανακοινώσεων macro αναμένεται κυρίως από τις ΗΠΑ, με ενδεικτικά τα παραδείγματα των στοιχείων για τις νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, την καταναλωτική εμπιστοσύνη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών κ.ο.κ.

O δείκτης Dax διαμορφώνεται αυτή την ώρα κατά 0,72% υψηλότερα, στις 3.759 μονάδες, ο CAC-40 ενισχύεται κατά 0,60%, στις 3.438 μονάδες, ενώ ο FTSE-100 κινείται στην περιοχή των 4.400 μονάδων, κατά 0,28% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v