Γαλλία: Απρόσμενη αύξηση σε καταναλωτικές δαπάνες

Απρόσμενη αύξηση για δεύτερο συνεχή μήνα τον Οκτώβριο, κατέγραψαν οι καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία, ”χάρη” στην αύξηση των πωλήσεων ρουχισμού κι επίπλων. Τα στοιχεία ήταν πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Γαλλία: Απρόσμενη αύξηση σε καταναλωτικές δαπάνες
Αύξηση κατέγραψαν για δεύτερο συνεχή μήνα τον Οκτώβριο οι καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία, λόγω της ενίσχυσης των πωλήσεων επίπλων κατά 5% περίπου και του ρουχισμού κατά 8,7% αντίστοιχα.

Αναλυτικά, οι δαπάνες των καταναλωτών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ενισχύθηκαν κατά 1,6% τον Οκτώβριο έναντι της αναθεωρημένης ανόδου κατά 2,9% τον Σεπτέμβριο. Τα στοιχεία ήταν πολύ καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν τη μείωση των δαπανών κατά 0,9%.

Ας σημειωθεί ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θεωρούνται ιδιαιτέρως σημαντικές καθώς τροφοδοτούν τα 2/3 της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Jean-Pierre Raffarin έχει προβλέψει πάντως ρυθμούς αύξησης 2% για το ΑΕΠ το 2004, χάρη στην ”πολύτιμη συμβολή” των καταναλωτικών δαπανών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v