Κλίμα νευρικότητας στις ευρωαγορές

Κλίμα νευρικότητας επικρατεί στις ευρωαγορές, παρά τα αρχικά κέρδη που κατέγραφαν λόγω του θετικού κλεισίματος της Wall και του Τόκιο. Στο μικροσκόπιο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται Nokia και Munich Re. Στα υψηλά 33 μηνών εκτινάχθηκε ο Ifo στη Γερμανία.

Μικτή εικόνα εμφανίζουν οι ευρωαγορές, παρά το θετικό τους άνοιγμα λόγω των κερδών που σημείωσε η Wall Street και η αγορά του Τόκιο. Καλά κρατεί προς το παρόν η αγορά του Παρισιού.

Επίσης ας σημειωθεί ότι η εκτίναξη του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ιfo στη Γερμανία, στα υψηλότερα επίπεδα των 33 τελευταίων μηνών τον Νοέμβριο, δεν στάθηκε ικανή για να τονώσει περαιτέρω το αρχικό θετικό κλίμα στις ευρωαγορές.

Στο μικροσκόπιο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι μετοχές των Munich Re λόγω των χειρότερων του αναμενόμενου μεγεθών της εταιρίας στο γ΄ τρίμηνο και των προβλέψεων για τα ετήσια αποτελέσματά της, αλλά και της Nokia λόγω των χειρότερων του αναμενόμενου προβλέψεων της διοίκησης για τα μεγέθη του δ΄ τριμήνου.

Σημαντικά βελτιωμένα ήταν τα μεγέθη του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού ομίλου του Βελγίου Fortis για το γ΄ τρίμηνο του έτους, βρίσκοντας ”στήριγμα” στη βελτίωση του κλίματος στα χρηματιστήρια.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, στις ΗΠΑ, η β΄ αναθεώρηση του ΑΕΠ γ΄ τριμήνου αναμένεται να παρουσιάσει ρυθμούς αύξησης 7,8% έναντι 7,2% της αρχικής ανακοίνωσης.

Ο δείκτης Dax διαμορφώνεται αυτή την ώρα στις 3.735 μονάδες, κατά 0,04% χαμηλότερα, ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.418 μονάδων, με άνοδο κατά 0,19%, ενώ ο FTSE-100 υποχωρεί οριακά κατά 0,01%, στις 4.391 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v