Από Wall η τάση ανάκαμψης για τις ευρωαγορές

Κέρδη σημειώνουν οι ευρωαγορές μετά τις πιέσεις που δέχθηκαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά και λόγω των θετικών τάσεων που εμφανίστηκαν στο τέλος της συνεδρίασης της Wall Street. Κινητικότητα εμφανίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες, οι ασφάλειες και οι τηλεπικοινωνίες. Σε Astrazeneca, ING, Vodafone το ενδιαφέρον.

Θετικό κλίμα επικρατεί στις ευρωαγορές μετά και την τάση ανάκαμψης της Wall Street προς το τέλος της συνεδρίασης, η οποία περιόρισε σημαντικά τις απώλειές της. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η διόρθωση των ευρωαγορών θεωρείται φυσιολογική μετά και τις πιέσεις που δέχθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Στο στόχαστρο των αγοραστών έχουν βρεθεί οι φαρμακοβιομηχανίες, όπως η Astrazeneca, μετά και το κλείσιμο του ADR της στη Νέα Υόρκη σε θετικό πεδίο. Κέρδη καταγράφει η μετοχή της ING μετά την πολύ καλή πορεία της στην αμερικανική αγορά.

Κινητικότητα εμφανίζει η Vodafone Group, η οποία ανακοίνωσε τη συρρίκνωση των ζημιών της για το α΄ εξάμηνο χρήσης της, γνωστοποιώντας παράλληλα και την αγορά ιδίων μετοχών αξίας 2,5 δισ. στερλινών. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στη Βρετανία ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει τον Οκτώβριο στο 2,8%, πάνω από τον στόχο του 2,5% που έχει θέσει η Τρ. της Αγγλίας.

Στην Ευρωζώνη ο τιμάριθμός εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 0,3% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, παραμένοντας έτσι σε ετήσια βάση στο 2,1%, κοντά δηλαδή στον στόχο του 2% περίπου που έχει θέσει η ΕΚΤ.

Ο δείκτης Dax διαμορφώνεται στις 3.707 μονάδες, κατά 0,91% υψηλότερα. Στην αγορά του Παρισιού, ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.374 μονάδων, με κέρδη 0,44%. Ο FTSE-100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,54%, στις 4.362 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v