Wall-Deutsche Telekom τονώνουν τις ευρωαγορές

Θετικό κλίμα επικρατεί στις ευρωαγορές μετά το δυναμικό rebound της Wall Street, αλλά και λόγω των καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων της Deutsche Telekom και των ενθαρρυντικών στοιχείων για το ΑΕΠ της Γερμανίας.

Το ανοδικό κλείσιμο της Wall Street κοντά στα υψηλά έτους σε συνδυασμό με μια σειρά μακροοικονομικών και εταιρικών μεγεθών που ανακοινώθηκαν στην Ευρώπη, βρίσκονται ”πίσω” από τους παράγοντες που ωθούν τις ευρωαγορές.

Στο στόχαστρο των αγοραστών βρίσκεται η Deutsche Telekom μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το γ΄ τρίμηνο του έτους. Ας σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος όμιλος τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης αναθεώρησε προς τα επάνω τις εκτιμήσεις για τα ετήσια μεγέθη του.

Κινητικότητα όμως παρουσιάζει και ο τεχνολογικός κλάδος, με ενδεικτικό το παράδειγμα της ASML Holdings που ”ευνοήθηκε” από τις αισιόδοξες προβλέψεις της αμερικανικής Applied Materials για τα μεγέθη του δ΄ τριμήνου αλλά και για την ανάκαμψη της αγοράς μικροεπεξεργαστών διεθνώς.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, θετικοί ήταν οι ρυθμοί ανάπτυξης του ΑΕΠ της Γερμανίας στο γ΄ τρίμηνο, αγγίζοντας το 0,2%, έναντι αρνητικών ρυθμών κατά 0,2% στο β΄ τρίμηνο του έτους, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι (προς το παρόν) η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης απομακρύνθηκε από την ύφεση του α΄ εξαμήνου. Αργότερα αναμένονται τα στοιχεία από τη μηνιαία έκθεση της ΕΚΤ.

Αυτή την ώρα ο Dax διαμορφώνεται στις 3.800 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,39%, άνοδο κατά 1,03% σημειώνει ο CAC-40 στο Παρίσι, στις 3.446 μονάδες. Στην αγορά του Λονδίνου ο FTSE-100 κινείται στην περιοχή των 4.400 μονάδων, κατά 0,68% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v