Τρίτο συνεχές τρίμηνο κερδών για Deutsche Telekom

Κέρδη κατέγραψε για τρίτο συνεχές τρίμηνο, κατά το διάστημα Ιουλίου -Σεπτεμβρίου- η Deutsche Telekom, βρίσκοντας ”στήριγμα” στα προγράμματα περικοπής κόστους αλλά και στη μονάδα κινητής τηλεφωνίας. Η εταιρία αναβάθμισε παράλληλα τις εκτιμήσεις για τα ετήσια κέρδη.

Τρίτο συνεχές τρίμηνο κερδών για Deutsche Telekom
Κέρδη ανακοίνωσε για το γ΄ τρίμηνο η Deutsche Telekom, καθώς απέδωσαν τελικώς τα δραστικά προγράμματα περικοπής κόστους και θέσεων εργασίας. Την ίδια στιγμή θετικό αντίκτυπο στα μεγέθη του μεγαλύτερου ομίλου τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης είχε και η αύξηση των πελατών στην κινητή τηλεφωνία.

Ας σημειωθεί ότι το διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου σηματοδότησε και το τρίτο συνεχές τρίμηνο κερδών για την εταιρία.

Αναλυτικά, τα κέρδη μετά από φόρους της Deutsche Telekom διαμορφώθηκαν στο γ΄ τρίμηνο στα 508 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 20,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και έναντι κερδών 167,1 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στο μεταξύ, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 4,9% αγγίζοντας τα 14,1 δισ. ευρώ, έναντι των 13,9 δισ. ευρώ των προβλέψεων των αναλυτών, ενώ τα έσοδά της από την κινητή σημείωσαν αύξηση κατά 18% στο α΄ εννεάμηνο του έτους.

Ο CEO του ομίλου, Kai-Uwe Ricke, βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στη μονάδα της ασύρματης τηλεφωνίας των ΗΠΑ. Ο ίδιος προέβλεψε επίσης ότι εφέτος τα EBITDA της Deutsche Telekom θα διαμορφωθούν στα 18,2 δισ. ευρώ έναντι των 17,7 δισ. των προηγούμενων εκτιμήσεών του, ενώ το 2004 θα διαμορφωθούν στα 19,2 δισ. ευρώ.

Ο οικονομικός διευθυντής της γερμανικής τηλεπικοινωνιακής, Karl-Gerhard Eick, εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του σχετικά με τη διατήρηση του χρέους στο γ΄ τρίμηνο εντός των ορίων που έχει θέσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v