Αύξηση 24% στα κέρδη β΄ εξαμήνου της Porsche

Κατά 24% αυξήθηκαν τα κέρδη του δευτέρου εξαμήνου χρήσης για την Porsche, κυρίως εξαιτίας της υψηλής ζήτησης για το μοντέλο Cayenne, καταγράφοντας έτσι κέρδη ρεκόρ για έβδομο συνεχόμενο έτος.

Αύξηση 24% στα κέρδη β΄ εξαμήνου της Porsche
Αύξηση της τάξης του 24% κατέγραψαν τα κέρδη του β΄ τριμήνου χρήσης για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Porsche, κυρίως λόγω της υψηλής ζήτησης για το Cayenne.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Porsche για τους έξι μήνες μέχρι τις 31 Ιουλίου, αυξήθηκαν στα 463 εκατ. ευρώ έναντι του ποσού των 372,6 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν 11% στα 747 εκατ. ευρώ.

Η Porsche ξεκίνησε να κατασκευάζει το Cayenne πριν από ένα χρόνο, κατορθώνοντας να εξισορροπήσει την υποχώρηση κατά 15% των πωλήσεων για το 911 και το Boxster.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι οι επενδυτές περίμεναν πως τα προ φόρων κέρδη θα ήταν υψηλότερα του 1 δισ. ευρώ, και για το λόγο αυτό η μετοχή της εταιρίας υποχώρησε κατά 3,3%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η εταιρία κατόρθωσε να μειώσει το κόστος του Cayenne, κατασκευάζοντας το εν λόγω όχημα σε συνεργασία με την Volkswagen, ενώ αναμένεται να συνεχίσει τη συνεργασία της με την επίσης γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v