Τρίτη ημέρα ήπιας διόρθωσης στις ευρωαγορές

Την τρίτη ημέρα ήπιας διόρθωσης διανύουν οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να διασφαλίσουν μέρος των βραχυχρόνιων κερδών τους, προχωρώντας παράλληλα σε αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων. Εν αναμονή της συνεδρίασεων της ΕΚΤ αλλά και της ΒοΕ, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,25%, στο 3,75%.

Την τρίτη ημέρα ήπιας διόρθωσης διανύουν τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων τους μετά τα νέα υψηλά έτους που παρατηρήθηκαν προσφάτως. Την ίδια στιγμή βρίσκονται εν αναμονή των συνεδριάσεων της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) για τα επιτόκια.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ΒοΕ θα είναι η πρώτη από τις 4 μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου που θα υιοθετήσει σφικτή νομισματική πολιτική, αυξάνοντας τα επιτόκια κατά 0,25%, στο 3,75%.

Πιέσεις δέχεται η Altana. H πέμπτη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του γ΄ τριμήνου υποχώρησαν κατά 8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, φτάνοντας στα 78 εκατ. ευρώ, την ίδια ώρα που αναλυτές προεξοφλούσαν την αύξησή τους.

Αγοραστικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η Delhaize, η οποία σημειώνει κέρδη μεγαλύτερα του 6%. Ας σημειωθεί ότι η εταιρία όχι μόνο ανακοίνωσε καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κέρδη για το γ΄ τρίμηνο του έτους, αλλά αναθεώρησε παράλληλα προς τα πάνω και τις προβλέψεις για τα ετήσια μεγέθη της.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι Alcatel, Ericsson, STMicroelectronics και Infineon Technologies, καθώς έχουν επηρεαστεί θετικά από τα καλύτερα του αναμενομένου μεγέθη της Cisco Systems για το α΄ τρίμηνο χρήσης.

Ο δείκτης Dax υποχωρεί κατά 0,47%, στις 3.700 μονάδες, ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.381 μονάδων, κατά 0,35% χαμηλότερα, ενώ ο FTSE-100 σημειώνει απώλειες κατά 0,33%, στις 4.289 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v