Σε αναζήτηση νέων ισορροπιών οι ευρωαγορές

Νέες ισορροπίες αναζητούν οι ευρωαγορές, μετά την ανοδική τους κίνηση κατά τη διάρκεια των 6 τελευταίων συνεδριάσεων, που τις ”έφερε” σε νέα υψηλά έτους. Πιέσεις δέχεται η Thomson λόγω της διάθεσης 52 εκατ. μετοχών από τη γαλλική κυβέρνηση. Κινητικότητα εμφανίζουν οι τράπεζες λόγω της Credit Suisse Group.

Σε αναζήτηση νέων ισορροπιών βρίσκονται οι ευρωαγορές, μετά τα κέρδη που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια των έξι τελευταίων συνεδριάσεων και τα οποία εκτίναξαν τους βασικούς δείκτες σε νέα υψηλά για το έτος.

Πτώση σημειώνει η Thomson μετά τα σχέδια πώλησης του εναπομείναντος μεριδίου του 18,5% ή των 52 εκατ. μετοχών που κατέχει σε αυτή η γαλλική κυβέρνηση, αντλώντας 950 εκατ. ευρώ. Η κίνηση αυτή θα συμβάλει στην πλήρη απομάκρυνση του κράτους από την εταιρία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τράπεζες. Η Credit Suisse Group μετά την ανακοίνωση των καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων της για το γ΄ τρίμηνο του έτους.

Ο CEO της Gucci Group, Domenico De Sole, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Tom Ford αναμένεται να αποχωρήσουν από την εταιρία, προσφέροντας ”καίριο κτύπημα” στην ιδιοκτήτρια Pinault-Printemps-Redoute, σε μια σχετικά δύσκολη περίοδο για την εταιρία.

Η DaimlerChrysler ανακοίνωσε αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων Mercedes κατά 2,1% στις ΗΠΑ, λόγω της μεγάλης ζήτησης για τα μοντέλα C-Class και S-Class.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, απρόσμενη υποχώρηση κατέγραψε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία, φτάνοντας στις -29 μονάδες τον Οκτώβριο από -27 τον Σεπτέμβριο. Τα στοιχεία ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προεξοφλούσαν τη διαμόρφωσή της στις -26 μονάδες.

Ο δείκτης Dax διαμορφώνεται στις 3.753 μονάδες, με άνοδο 0,25%, ο δείκτης CAC-40 στο Παρίσι υποχωρεί κατά 0,29% στις 3.429 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE-100 διαμορφώνεται κατά 0,01% χαμηλότερα στις 4.332 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v