Οι αυτοκινητοβιομηχανίες φρενάρουν τις ευρωαγορές

Μεταστρέφεται το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ύστερα από τη δραματική υποχώρηση των κερδών της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη, Volkswagen, με τις μετοχές του κλάδου να καταγράφουν απώλειες. Αρνητικό πρόσημο για τα futures στη Wall.

Σε αρνητικό τείνει να αναστραφεί το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, κυρίως εξ αιτίας της υποχώρησης των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών, ύστερα από τα αρνητικά αποτελέσματα της Volkswagen. Για αρνητικό άνοιγμα κάνουν λόγο και τα futures στη Wall.

Ειδικότερα, η Volkswagen υποχωρεί κατά 3,5% ύστερα από την ανακοίνωση της πτώση κατά 56% κερδών του εννεαμήνου στα στα 813 εκατ. ευρώ ή 2,08 ευρώ ανά μετοχή, έναντι του ποσού των 1,84 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Η DaimlerChrysler, η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως σημειώνει απώλειες 1,4% ενώ και η Bayerische Motoren Werke (BMW) καταγράφει πτώση 1,7%.

Εξάλλου, η Unilever, η μεγαλύτερη εταιρία τροφίμων και καταναλωτικών ειδών παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 15% στα 866 εκατ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 829 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, την επιστροφή στην κερδοφορία ανακοίνωσε και η HVB Group, η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, ύστερα από πέντε συνεχόμενα τρίμηνα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μετοχή της France Telecom, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στο τρίτο τρίμηνο υποχώρησαν κατά 2,7% στα 11,65 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για υποχώρηση των πωλήσεων κατά 2,4%.

Παράλληλα, η Deutsche Bank αναβάθμισε την British American Tobacco σε buy από hold, αυξάνοντας την τιμή στόχο για την καπνοβιομηχανία κατά 13% στις 800 πένες.

Ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί περί το 0,23% στις 4263,0 μονάδες, ενώ άνοδο κατά 0,07% σημειώνει ο DAX στις 3589,38 μονάδες. Ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,14% στις 3356,83 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v