Συσσώρευση δυνάμεων στις ευρωαγορές

Συσσωρεύουν τις δυνάμεις τους οι ευρωπαϊκές αγορές στα τρέχοντα επίπεδα, παρουσιάζοντας οριακές μεταβολές λίγο μετά το άνοιγμα. Υψηλότερα κινούνται οι φαρμακοβιομηχανίες λόγω Novartis.

Συσσωρεύουν τις δυνάμεις τους στα τρέχονται επίπεδα οι ευρωαγορές, με τον τεχνολογικό κλάδο να δέχεται πιέσεις. Την αφορμή για την άνοδο της Φρανκφούρτης δίνουν η Deutsche Telekom και η Munich Re, ενώ η Novartis οδηγεί σε κέρδη τις φαρμακοβιομηχανίες.

Στο μικροσκόπιο των ρευστοποιήσεων έχει βρεθεί και η Peugeot μετά τη δεύτερη αρνητική αναθεώρηση των προβλέψεών της από την αρχή του χρόνου για τα ετήσια κέρδη της.

Ανοδικά κινείται η Munich Re μετά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου της από τη Morgan Stanley κατά 9,5%, στα 115 ευρώ. Η Lufthansa αναμένεται να περικόψει το κόστος της κατά 1,2 δισ. ευρώ εντός των δύο επόμενων ετών, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στον γερμανικό αερομεταφορέα.

Η Deutsche Telekom αναμένεται να σημειώσει EBITDA κέρδη καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αναφέρει δημοσίευμα της Boersen-Zeitung, επικαλούμενο δηλώσεις του οικονομικού διευθυντή του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού, Karl-Gerhard Eick.

Στη Γερμανία αμετάβλητες παρέμειναν σε μηνιαία βάση οι τιμές παραγωγού τον Σεπτέμβριο, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 1,9%. Στην Ευρωζώνη, το εμπορικό πλεόνασμα αναμένεται να συρρικνωθεί στα 9,5 δισ. ευρώ τον Αύγουστο από 12,2 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

Ο δείκτης Dax αυτή την ώρα διαμορφώνεται στις 3.532 μονάδες, με άνοδο 0,45%, ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.349 μονάδων, κατά 0,12% χαμηλότερα, ενώ ο FTSE-100 στο Λονδίνο κυμαίνεται στις 4.347 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,08% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v