Κατοχύρωση κερδών στις ευρωαγορές (update)

Σε αρνητικό πεδίο πέρασαν οι ευρωαγορές, καθώς μετά την καταγραφή νέων υψηλών για το έτος οι επενδυτές ρευστοποιούν μετοχές με στόχο τη διασφάλιση των βραχυχρόνιων κερδών τους. Στο μικροσκόπιο των πωλήσεων βρίσκεται η Philips, παρά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματά της για το γ΄ τρίμηνο.

Οι προσδοκίες για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, η εκτίναξη του S&P 500 στο υψηλότερο επίπεδο των 16 τελευταίων μηνών και του Nasdaq στο ζενίθ 20 μηνών, σε συνδυασμό με τη δεύτερη ημέρα υποχώρησης του ευρώ έναντι του δολαρίου, βρέθηκαν ”πίσω” από τους βασικότερους λόγους που οδήγησαν στο άνοιγμα τις ευρωαγορές σε κέρδη.

Ωστόσο, η τάση διασφάλισης βραχυχρόνιων κερδών, μετά τα νέα υψηλά έτους που σημείωσαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, ήταν ισχυρότερη, με αποτέλεσμα οι αγορές να περάσουν σε αρνητικό πεδίο.

Κινητικότητα εμφανίζει η Philips. Ο τεχνολογικός όμιλος κατέγραψε τα μεγαλύτερα τριμηνιαία κέρδη των 3 τελευταίων ετών κατά το γ΄ τρίμηνο, τα οποία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο στόχαστρο των αγοραστών έχουν βρεθεί και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως της DaimlerChrysler και της Renault, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο.

Η LVMH ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στο γ΄ τρίμηνο υποχώρησαν κατά 3,2%, στα 2,93 δισ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Αναλυτές προέβλεπαν τη μείωσή τους κατά 3,8%.

Την πώληση του μεριδίου που κατέχει στην Globe Telekom, έναντι 539 εκατ. ευρώ, επανεξετάζει η Deutsche Telekom.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο θα ανακοινωθεί αργότερα ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης ZEW, ο οποίος εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί (για δέκατο συνεχή μήνα) τον Οκτώβριο.

Ο Dax διαμορφώνεται στις 3.527 μονάδες, με πτώση 0,3%, ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.350 μονάδων, κατά 0,30% χαμηλότερα, ενώ ο FTSE-100 στην αγορά του Λονδίνου κυμαίνεται στις 4.352 μονάδες, με απώλειες 0,23%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v