Ανασυντάσσεται μετά το χθεσινό ράλι η Ευρώπη

Με πτώση άνοιξαν οι ευρωαγορές, οι οποίες από τη μια πλευρά επηρεάζονται αρνητικά από τις ρευστοποιήσεις που παρατηρήθηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης στη Wall Street αλλά και από την κάμψη των κερδών της GE. Θετικό τόνο προσπαθούν να προσδώσουν οι Carrefour και British Telecom.

Με πτώση άνοιξαν οι ευρωαγορές, οι οποίες επηρεάζονται αρνητικά από τις ρευστοποιήσεις που παρατηρήθηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης στη Wall Street (περιορίζοντας έτσι σημαντικά την άνοδό που κατέγραφε ενδοσυνεδριακά) αλλά και από την κάμψη των κερδών που ανακοίνωσε πριν από λίγο GE. Αξίζει πάντως να σημειώθεί ότι η εταιρία εμφανίστηκε αισιόδοξη για το δ΄ τρίμηνό της.

Σε ότι αφορά στη Wall, ας σημειωθεί ότι η συσχέτιση (correlation) του ευρωπαϊκού δείκτη Dow Jones Stoxx 50 με τον S&P 500 κατά τη διάρκεια των 6 τελευταίων μηνών άγγιζε τις 0,73 φορές. Όσο μεγαλύτερη η συσχέτιση τόσο περισσότερες είναι οι ομοιότητες που έχουν οι πορείες των 2 δεικτών.

Αύξηση 4,3% σημείωσαν οι πωλήσεις της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας λιανικού εμπορίου στον κόσμο, Carrefour στο γ΄ τρίμηνο φτάνοντας στα 19,78 δισ. ευρώ, δίνοντας έτσι έναν μικρό θετικό τόνο στις αγορές. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κινητικότητα εμφανίζει η μετοχή της Amersham μετά την απόφαση εξαγοράς της από τη General Electric έναντι 9,5 δισ. δολ. Η Infineon εξετάζει την πιθανότητα εξαγορά της μονάδος των ημιαγωγών της Motorola, αναφέρει το γερμανικό επενδυτικό newsletter Platow Brief.

Ανοδικά κινείται η Lufthansa, μετά την ανακοίνωση των σχεδίων απόλυσης 2.000 εργαζομένων. Ο CEO της British Telecom, Ben Verwaayen, δήλωσε εμμέσως ότι η εταιρία εξετάζει να επιστρέψει στους επενδυτές της το 50% των κερδών της.

Στη Γαλλία η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε απρόσμενα, για πρώτη φορά μετά από 3 μήνες, κατά 0,9% τον Αύγουστο. Αναλυτές προέβλεπαν την αύξησή της κατά 0,3%. Στις ΗΠΑ ο δείκτης τιμών παραγωγού εκτιμάται ότι θα αυξηθεί τον Σεπτέμβριο κατά 0,1% από άνοδο 0,4% τον Αύγουστο.

Ο Dax αυτή την ώρα διαμορφώνεται στις 3.468 μονάδες, με πτώση 0,39%, ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.317 μονάδων, κατά 0,23% χαμηλότερα ενώ ο FTSE-100 στο Λονδίνο κυμαίνεται στις 4.306 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,18% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v