BASF: Εισάγει πρόγραμμα περικοπής κόστους

Πρόγραμμα περικοπής του κόστους της λειτουργίας της καθιερώνει η γερμανική εταιρία χημικών δραστηριοτήτων BASF, από το οποίο στοχεύει να εξοικονομήσει περί τα 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 300 εκατ. ευρώ στη διάρκεια του 2003.

BASF: Εισάγει πρόγραμμα περικοπής κόστους
Στη διάρκεια επενδυτικής της ημερίδας, η γερμανική χημική BASF ανακοίνωσε ότι προκειμένου να βελτιώσει την κερδοφορία της, έχει εισάγει πρόγραμμα μείωσης του κόστους λειτουργίας του ομίλου, με στόχο την εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ, ποσού εκ του οποίου τα 300 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν εντός του 2003.

Τα πιο σημαντικά στοιχεία του προγράμματος εξοικονόμησης δαπανών της BASF αφορούν στον επανασχεδιασμό λειτουργίας της μονάδας στο Ludwigshafen με όφελος της τάξης των 450 εκατ. ευρώ και την αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών μονάδων στη Β. Αμερική με οφέλη της τάξης των 250 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια η γερμανική εταιρία εστιάστηκε στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της αγοράς της Ασίας και στις επενδύσεις που πρόκειται να κάνει εκεί στα προσεχή έτη.

Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου η BASF θα διοχετέυσει το 25% του επενδυτικού της προγράμματος έως το 2006, ποσοστού που μεταφράζεται σε 2,5 δισ. ευρώ στην Ασία με βασικό project τη δημιουργία εργοστασιακής μονάδας στην κινεζική πόλη Nanjing.

Τέλος η BASF αναφερόμενη στη μονάδα αγροχημικών προϊόντων επανέλαβε το στόχο επίτευξης περιθωρίου EBITDA στο 25% έως το 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v