Τάση αποκόμισης κερδών στις ευρωαγορές

Τάση διασφάλισης βραχυχρόνιων κερδών παρατηρείται στις ευρωαγορές, οι οποίες την Παρασκευή σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη των 5 τελευταίων μηνών, με αφορμή τα σημαντικά βελτιωμένα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Τάση αποκόμισης βραχυχρόνιων κερδών παρατηρείται στις ευρωαγορές, οι οποίες την Παρασκευή σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη των 5 τελευταίων μηνών, με αφορμή τα σημαντικά βελτιωμένα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ας σημειωθεί ότι η Wall Street την Παρασκευή δεν έκλεισε στα υψηλά της, εξέλιξη που ευνοεί τις πρωινές ρευστοποιήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στο μικροσκόπιο των πωλήσεων έχουν βρεθεί οι μετοχές της Louis Vuitton και της Rhodia.

Κέρδη σημειώνει η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρίας λογισμικού για επιχειρήσεις SAP μετά την αναβάθμισή της σε ”buy” από ”neutral” από τη Merrill Lynch. Τη μετοχή της Fortis αναβάθμισε η Lehman Brothers σε ”overweight”.

Η Royal Bank of Scotland Group συμφώνησε να αγοράσει τη First Active Plc έναντι 887 εκατ. ευρώ, με premium 33% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής την 3η Οκτωβρίου.

Σήμερα ξεκινάει η συνεδρίαση του Ecofin. Αργότερα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη, οι οποίες τον Ιούλιο εκτιμάται ότι υποχώρησαν κατά 0,5% από αμετάβλητες που είχαν παραμείνει τον Ιούνιο.

Αυτή την ώρα ο Dax διαμορφώνεται στις 3.398 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,59%, πτώση 0,37% σημειώνει ο CAC-40 στο Παρίσι, στις 3.284 μονάδες. Στην αγορά του Λονδίνου ο FTSE-100 κινείται στην περιοχή των 4.271 μονάδων, κατά 0,06% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v