”Τεχνολογικές” πιέσεις για DAX - CAC 40 (update)

Τεχνολογικές πιέσεις καταγράφονται στις ευρωαγορές, κυρίως ως αποτέλεσμα των προειδοποιήσεων της αμερικανικής Sun για τα κέρδη της. Στο επίκεντρο ο αεροπορικός κλάδος λόγω των εξελίξεων στο deal Air France - KLM. Νέα άνοδος του ευρώ στο επίπεδο των 1,1664 δολ.

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωαγορές, μετά το θετικό ξεκίνημα, ως αποτέλεσμα κυρίως τεχνολογικών πιέσεων που αποδίδονται στις χθεσινές προειδοποιήσεις κερδών της αμερικανικής Sun Microsystems.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί ο αεροπορικός κλάδος, καθώς προς αίσιο τέλος φαίνεται ότι βαδίζει το deal μεταξύ της γαλλικής Air France και της Ολλανδικής KLM. Το βράδυ της Δευτέρας το Δ.Σ. της γαλλικής εταιρίας έδωσε το O.K. για την εξαγορά.

Άλλωστε, ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει η μετοχή της πολύπαθης Ahold, καθώς πριν από τα μεσάνυχτα είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσει καθυστερημένα τα αποτελέσματα του 2002.

Θετικά επιδρά εξάλλου στην αγορά του Λονδίνου το ανοδικό χθεσινό κλείσιμο της Wall Street.

Στο +0,9% και στις 4.146 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, ενώ απώλειες της τάξης του 0,34% καταγράφει ο δείκτης CAC 40, στο επίπεδο των 3.177 μονάδων. Απώλειες κατά 0,95% εμφανίζει ο δείκτης DAX, πέριξ των 3.291 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v