ΔΛΠ από το 2005 ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Την υιοθέτηση των ΔΛΠ από την έναρξη του 2005 ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις 7.000 εισηγμένες εταιρίες, αφήνοντας ωστόσο εκτός την απόφαση για τα παράγωγα, που έχει εγείρει αντιδράσεις.

ΔΛΠ από το 2005 ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Τον εναρμονισμό με τα ΔΛΠ ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση από τις 7.000 εισηγμένες εταιρίες, αφήνοντας ωστόσο εκτός την απόφαση για τα παράγωγα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ευρωπαίου Επιτρόπου, Frits Bolkestein, η εν λόγω απόφαση ”αναμένεται να θέσει τέλος στον τωρινό Πύργο της Βαβέλ που επικρατεί στα λογιστικά των εταιριών, να βελτιώσει τον ανταγωνισμό και τη διαφάνεια και να καταστήσει τη διακίνηση κεφαλαίων πιο εύκολη”.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί το κύριο σημείο ενός σχέδιου που αφορά στην ενοποίηση των ευρωπαϊκών αγορών μέχρι το 2005.

Η Επιτροπή έχει πιέσει την International Accounting Standards Board, ανεξάρτητο οργανισμό στο Λονδίνο που συνθέτει τους κανονισμούς, προκειμένου για την εξεύρεση λύσης και στο θέμα των παραγώγων.

Ειδικότερα, η πρόταση για τα παράγωγα απαιτεί από τις εταιρίες να συμπεριλαμβάνουν τα παράγωγα στα αποτελέσματά τους σύμφωνα με την ισχύουσά τους αξία, άσχετα εάν δεν προορίζονται προς πώληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v