Διατηρούν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές

Διατηρείται το θετικό κλίμα που επικρατεί από το πρωί στις ευρωαγορές, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τις καταναλωτικές δαπάνες και το προσωπικό εισόδημα των Αμερικανών αλλά και λόγω του ανοδικού ανοίγματος της Wall Street όπως προοιωνίζεται από τα futures.

Διατηρείται το θετικό κλίμα που επικρατεί από το πρωί στις ευρωαγορές, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τις καταναλωτικές δαπάνες και το προσωπικό εισόδημα των Αμερικανών αλλά και λόγω του ανοδικού ανοίγματος της Wall Street όπως προοιωνίζεται από την εικόνα των futures.

Τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενώ αυτά για το προσωπικό τους εισόδημα ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις τους.

Θετικό αντίκτυπο στις ευρωαγορές είχε και η εκτίναξη του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Gfk τον Οκτώβριο στη Γερμανία, στο υψηλότερο επίπεδο των 11 τελευταίων μηνών.

Στο στόχαστρο των αγοραστών έχει βρεθεί η μετοχή της Nokia, μετά από δημοσίευμα της Barron’s που ανέφερε ότι το ADR της μετοχής αξίζει υπερδιπλάσια τιμή από τα τρέχοντα επίπεδα, όπως τουλάχιστον δήλωσε στην εβδομαδιαία εφημερίδα ο αναλυτής κ. Albert Lin.

Ο τεχνολογικός κλάδος βρήκε πρόσφορο έδαφος σε έκθεση της Ενωσης Κατασκευαστών Ημιαγωγών, που έκανε λόγο για αύξηση των παγκοσμίων πωλήσεών ημιαγωγών κατά 12,5% τον Αύγουστο.

Στην αναβάθμιση της μετοχής, σε ”neutral” από ”sell”, της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρίας Allianz προχώρησε η Merrill Lynch.

H Deutsche Bank υποβάθμισε τη σύστασή της για την Infineon σε ”hold” από ”buy”.

Κινητικότητα εμφανίζουν σήμερα οι μετοχές των ιταλικών εταιριών κοινής ωφέλειας όπως η Enel, μετά το μεγαλύτερο blackout από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που αντιμετώπισε χθες η χώρα.

Η μεγαλύτερη ποτοποιία στον κόσμο, Diageo, σχεδιάζει την απόλυση 2.500 εργαζομένων, πολύ περισσότερους δηλαδή από τις αρχικές της προβλέψεις για περικοπή 1.600 θέσεων εργασίας, αναφέρει δημοσίευμα των ”Financial Times”.

Σε αναζήτηση ”ικανού” CEO βρίσκεται η βρετανική συνδρομητική τηλεόραση του μεγιστάνα Rupert Murdoch, BskyB, μετά την αποχώρηση του Tony Ball, αναφέρει δημοσίευμα της ”Sunday Telegraph”.

Η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρία ασύρματης τηλεφωνίας στη Βρετανία, MMO2 Plc, διατήρησε τις προβλέψεις της ότι τελικώς θα επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για τις ετήσιες πωλήσεις και τα κέρδη της, μετά και την αύξηση της βάσης των συνδρομητών της.

Τη δημόσια εγγραφή της τραπεζικής τους μονάδος Deutsche Postbank σχεδιάζουν τα γερμανικά ταχυδρομεία Deutsche Post εντός των επόμενων 18 μηνών.

H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Porsche εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει σήμερα προ φόρων κέρδη της τάξεως των 950 εκατ. ευρώ για τη χρήση της που έληξε στις 31 Ιουλίου, αναφέρει δημοσίευμα της ”Der Spiegel”.

Την πώληση της μονάδος του real estate της σχεδιάζει η Deutsche Bank έναντι ενός δισ. ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα των ”Financial Times” Deutschland, που επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες.

Υποψήφιος αγοραστής εμφανίζεται η Blackstone Group, η οποία εκτιμάται ότι έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για 50 σχετικά υποκαταστήματα της τράπεζας.

Η πέμπτη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Γερμανίας, Altana, δήλωσε ότι 1.400 ασθενείς που έπασχαν από χρόνια βρογχίτιδα και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, χρησιμοποιώντας το φάρμακο της εταιρίας Roflumilast (για την αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων), εμφάνισαν σημαντική βελτίωση στη λειτουργία των πνευμόνων τους.

Η EMI Group Plc φαίνεται πως εξετάζει πολύ στενά το ενδεχόμενο εξαγοράς της Warner Music. Ας σημειωθεί ότι εδώ και 3 ολόκληρα χρόνια η εταιρία είχε εγκαταλείψει τα σχέδια απόκτησης του αμερικανικού ομίλου.

Ο δείκτης Dax διαμορφώνεται στις 3.348 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,71%, ο CAC-40 στο Παρίσι κυμαίνεται στις 3.223 μονάδες, με άνοδο κατά 0,20%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE-100 κινείται στην περιοχή των 4.174 μονάδων, κατά 0,41% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v