Deutsche Post: Προς διάθεση ποσοστού της Postbank

Τη δημόσια διάθεση ποσοστού 20%-40% που κατέχει στην τράπεζα Postbank εξετάζει η εταιρία των γερμανικών Ταχυδρομείων, Deutsche Post. Το σχέδιο αναμένεται να υλοποιηθεί νωρίτερα από 12 μήνες, ενώ εκτιμάται ότι θα τονώσει την ”αγορά νέων εισαγωγών”.

Deutsche Post: Προς διάθεση ποσοστού της Postbank
Τη δημόσια διάθεση ποσοστού της στον τραπεζικό της βραχίονα εξετάζει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Deutsche Post.

οπως αναφέρουν οι ”Financial Times”, η διοίκηση των γερμανικών ταχυδρομείων εξετάζει τη διάθεση στο κοινό ποσοστού 20%- 40% που κατέχει στην Postbank.

Η Postbank είναι η μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής στη Γερμανία, ενώ για το 2002 εμφάνισε προ φόρων κέρδη της τάξης των 400 εκατ. ευρώ.

Η διάθεση του ποσοστού αυτού της Postbank, η οποία αποτιμάται περί τα 4-4,5 δισ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα τονώσει την ”αγορά νεοεισαγομένων” εταιριών, η οποία ακολουθεί πτωτική πορεία από το 2000 - έτος κατά το οποίο ολοκληρώθηκε το ανοδικό ράλι δύο ετών στις χρηματιστηριακές αγορές.

Ο χρόνος υλοποίησης του project της δημόσιας προσφοράς της Postbank υπολογίζεται στους 12-18 μήνες, ενώ κρατικοί λειτουργοί εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο πρέπει να αναμένεται μέχρι και την άνοιξη του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v