HΠΑ: Αύξηση θέσεων εργασίας μετά από 8 μήνες

Την πρώτη τους αύξηση μετά από 8 ολόκληρους μήνες σημείωσαν τον Σεπτέμβριο, οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, εκπλήσσοντας θετικά τους αναλυτές που προεξοφλούσαν τη μείωσή τους. Σταθερή στο 6,1% παρέμεινε η ανεργία τον ίδιο μήνα.

HΠΑ: Αύξηση θέσεων εργασίας μετά από 8 μήνες
Την πρώτη τους αύξηση μετά από 8 ολόκληρους μήνες σημείωσαν τον Σεπτέμβριο, οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, εκπλήσσοντας θετικά τους αναλυτές που προεξοφλούσαν τη μείωσή τους.

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας οφείλεται στα έκδηλα σημάδια ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, που άφησαν τα περιθώρια στις επιχειρήσεις να προσλάβουν νέο εργατικό δυναμικό.



Αναλυτικά οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 57.000 τον Σεπτέμβριο, μετά από μείωση κατά 41.000 θέσεις τον Αύγουστο και από 25.000 κάμψη που προέβλεπαν οι αναλυτές. Τα στοιχεία του Αυγούστου αναθεωρήθηκαν από τις 93.000 θέσεις εργασίας που αρχικώς είχαν ανακοινωθεί ότι είχαν χαθεί, στις 41.000 αντίστοιχα.

Η ανεργία παρέμεινε στο 6,1% τον Σεπτέμβριο, όσο δηλαδή ήταν και τον Αύγουστο. Αναλυτές προεξοφλούσαν την αύξησή της στο 6,2%. Την πρώτη τους μείωση όμως από τον Μάιο του 1989, σημείωσαν οι ωριαίοι μισθοί των εργαζομένων. Ας σημειωθεί ότι 9 εκατ. Αμερικανοί αναζητούν εργασία.

Ελαφρά ανώτερα των εκτιμήσεων ανακοινώθηκαν ταστοιχεδία από τον δείκτη υπηρεσιών ISM για το μήνα Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης υποχώρησε στις 63,3 μονάδες από 65,1 τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν να διαμορφωθεί στις 63 μονάδες.



Κάθε διαμόρφωση του δείκτη πάνω από τις 50 μονάδες θεωρείται θετική για τον κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v