Ενα βήμα πιο κοντά το deal Vivendi- NBC

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι συνομιλίες μεταξύ του γαλλικού κολοσσού media, Vivendi Universal, και του τηλεοπτικού δικτύου της General Electric, NBC, προκειμένου η δεύτερη να προχωρήσει στην εξαγορά των αμερικανικών δραστηριοτήτων media της Vivendi.

Ενα βήμα πιο κοντά το deal  Vivendi- NBC
Στο τελευταίο στάδιο βρίσκονται οι συνομιλίες της Vivendi με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC για την πώληση των αμερικανικών δραστηριοτήτων media της γαλλικής εταιρίας στη θυγατρική της General Electric.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της General Electric, Τζέφρεϊ Ιμελτ, σχολίασε ότι η τελική συμφωνία είναι πλέον πολύ κοντά, ύστερα από τη σύναψη προσωρινής συμφωνίας τον προηγούμενο μήνα.

Οι όροι της συγχώνευσης, ύψους 40 δισ. δολαρίων, αναμένεται να παραμείνουν ίδιοι με αυτούς που ανακοινώθηκαν τον Σεπτέμβριο, με την NBC να ”παίρνει” το 80% της νέας εταιρίας και τη Vivendi να διατηρεί το 20%.

Στελέχη της Vivendi Universal και του NBC συναντήθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που θα ενώσει τις δραστηριότητες media της General Electric με τα ψυχαγωγικά πάρκα και τις τηλεοπτικές παραγωγές της Vivendi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v