Σε θετικό πεδίο οι ευρωαγορές (update)

Σε πεδίο κερδοφορίας επέστρεψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στρέφοντας το βλέμμα τους στις αναβαθμίσεις μετοχών από ξένους οίκους, όπως της Deutsche Boerse από τη Lehman Brothers, αλλά και στο σερί των 5 ανοδικών συνεδριάσεων της Wall Street και της εντυπωσιακής αύξησης της κερδοφορίας της Alcoa στο γ΄ τρίμηνο.

Σε πεδίο κερδοφορίας επέστρεψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς έστρεψαν το βλέμμα τους στις αναβαθμίσεις μετοχών από ξένους οίκους, όπως της Deutsche Boerse από τη Lehman Brothers, αλλά και στο σερί των 5 ανοδικών συνεδριάσεων της Wall Street και της εντυπωσιακής αύξησης της κερδοφορίας της Alcoa στο γ΄ τρίμηνο.

Η Lehman Brothers αναβάθμισε την τιμή-στόχο της Deutsche Boerse, στα 64 ευρώ από 55 προηγουμένως.

Το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μετοχές του ασφαλιστικού τομέα, όπως της Axa, της εξαγωγικής Royal Philips Electronics, αλλά και της βρετανικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Vodafone.

Ανοδικά κινείται και η Vivendi, καθώς ο ευρωπαϊκός όμιλος ΜΜΕ κατέληξε τελικώς σε συμφωνία με τη θυγατρική της General Electric, NBC, με στόχο την πώληση των αμερικανικών της μονάδων.

Ο δείκτης Dax αυτή την ώρα διαμορφώνεται στις 3.382 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,71%, ο CAC-40 κινείται στις 3.264 μονάδες κατά 0,3% υψηλότερα και ο FTSE-100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,6%, στις 4.297 μονάδες.

Στις ΗΠΑ τα αποθέματα χονδρικού εμπορίου εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 0,1% τον Αύγουστο, από αμετάβλητα που είχαν παραμείνει τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v