Η ανατίμηση του πετρελαίου ”πιέζει” τις ευρωαγορές

Σε αρνητικό πεδίο παραμένουν οι ευρωγορές, έχοντας όμως περιορίσει σημαντικό μέρος των απωλειών τους. Εξαίρεση αποτελεί το Λονδίνο που κάνει προσπάθειες να περάσει σε θετικό έδαφος. Αφορμή για πωλήσεις έδωσε η ανατίμηση του πετρελαίου για έκτη συνεχή ημέρα αλλά και τα νέα από την HVB.

Σε αρνητικό πεδίο παραμένουν οι ευρωγορές, με εξαίρεση το Λονδίνο που κάνει προσπάθειες να περάσει σε θετικό έδαφος.

Αφορμή για ρευστοποιήσεις έδωσε η ανατίμηση του πετρελαίου για έκτη συνεχή ημέρα, η οποία συμβάλλει στην αύξηση του κόστους πολλών επιχειρήσεων, όπως της BASF και της Lufthansa και κατ΄ επέκταση στη μείωση της κερδοφορίας τους.

Εντονες πιέσεις δέχεται σήμερα η μετοχή της HVB, καθώς, μετά την απόσχιση της μονάδας Hypo Real Estate Holding, η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώθηκε στο κατώτατο όριο των 7,34 δισ. ευρώ, φέροντάς την πλέον στην 3η θέση της κατάταξης των γερμανικών τραπεζών.

Απογοητευτικό ήταν το ντεμπούτο της Οικονομίας της Ευρωζώνης στο γ΄ τρίμηνο, μετά και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις λιανικές πωλήσεις, οι οποίες τον Ιούλιο αυξήθηκαν μόλις κατά 0,1%. Ωστόσο, ας σημειωθεί ότι τα μεγέθη ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο δείκτης Dax αυτή την ώρα διαμορφώνεται στις 3.402 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,49%, ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.287 μονάδων, με πτώση 0,27% ενώ ο FTSE-100 στο Λονδίνο παραμένει αμετάβλητος στις 4.274 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v