Ευρωζώνη: Ανοδος 0,1% σε λιανικές πωλήσεις Ιουλίου

Αύξηση 0,1% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης τον Ιούλιο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών που προεξοφλούσαν τη μείωσή τους κατά 0,5%. Την ίδια στιγμή έρευνα του Bloomberg δείχνει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της Ευρωζώνης θα διαμορφωθούν στο 0,4% στο δ΄ τρίμηνο.

Ευρωζώνη: Ανοδος 0,1% σε λιανικές πωλήσεις Ιουλίου
Αύξηση 0,1% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης τον Ιούλιο, υπερβαίνοντας τόσο τις προσδοκίες των αναλυτών που προεξοφλούσαν την μείωσή τους κατά 0,5% όσο και τα μεγέθη του Ιουνίου, όταν είχαν παραμείνει αμετάβλητες.

Σε ετήσια βάση οι λιανικές πωλήσεις της περιοχής παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, όσο δηλαδή προέβλεπαν οι αναλυτές, μετά από άνοδο κατά 0,7% τον Ιούνιο.

Στο μεταξύ, έρευνα που διενήργησε το ειδησιογραφικό πρακτορείο Bloomberg ανάμεσα σε 25 κορυφαίους οικονομολόγους, έδειξε ότι οι ίδιοι προβλέπουν διαμόρφωση των ρυθμών ανάπτυξης του ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο 0,4% στο δ΄ τρίμηνο και ότι η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 9% από 8,8% που φανέρωσαν τα τελευταία στοιχεία του Αυγούστου.

Ας σημειωθεί ότι προσφάτως η Κομισιόν προέβλεψε ότι οι ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα κυμανθούν στο 0-0,4% στο γ΄ τρίμηνο, μετά από δύο συνεχή τρίμηνα αρνητικών ρυθμών ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v