CSFB: Συνιστά μείωση θέσεων σε ομόλογα

Μείωση της βαρύτητας που κατέχουν τα ομόλογα στο ”ιδανικό της χαρτοφυλάκιο” και αύξηση των μετρητών συνιστά η CSFB σε σημερινή έκθεσή της με τίτλο ”Europe-First Edition”. Ποιες ευρωπαϊκές μετοχές βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεών της και τι τιμή- στόχο έχει θέσει για τον S&P-500.

CSFB: Συνιστά μείωση θέσεων σε ομόλογα
Μείωση της βαρύτητας που κατέχουν τα ομόλογα στο ”ιδανικό της χαρτοφυλάκιο” και αύξηση των μετρητών συνιστά η CSFB σε σημερινή έκθεσή της με τίτλο ”Europe-First Edition”.

Την ίδια στιγμή, ο διεθνής επενδυτικός οίκος προσθέτει ότι η ορθολογική αξία του δεκαετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ κυμαίνεται στο 4,5%.

Σε ό,τι αφορά την αμερικανική αγορά, η CSFB θέτει τιμή-στόχο τις 1.085 μονάδες για τον S&P-500, αναφέροντας ότι η περίοδος των ”προβλέψεων” των αμερικανικών επιχειρήσεων για τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους είναι εξαιρετική και οι αμερικανικές μετοχές τείνουν, ιστορικά τουλάχιστον, να σημειώνουν την ”κορυφή” τους δύο μήνες, μετά την κορύφωση βασικών οικονομικών δεικτών.

Η CSFB επισημαίνει πάντως ότι η ρευστότητα στο σύστημα είναι πολύ μεγάλη.

Σε περίπτωση που ο S&P-500 υποχωρήσει κάτω από τις 990 μονάδες, τότε ο επενδυτικός οίκος θα εξετάσει την πιθανότητα αύξησης της βαρύτητας των μετοχών του στο ”ιδανικό του χαρτοφυλάκιο”, ενώ αν ο δείκτης εκτιναχθεί πάνω από τις 1.080 μονάδες, τότε θα προχωρήσει στη μείωση των θέσεών του σε μετοχές.

Η CSFB προβλέπει ράλι σε μετοχές ”κυκλικών” εταιριών, οι οποίες είθισται να τίθενται σε ανοδική τροχιά όταν αυξάνονται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, αλλά και όταν το δολάριο εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης.

Στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων της CSFB βρίσκονται οι μετοχές των Valeo, Volkswagen, Autoliv, St. Gobain, Nokia και ΜΑΝ. Ο επενδυτικός οργανισμός πάντως τονίζει ότι μετά από 3-6 μήνες ενδεχομένως να προχωρήσει στη μείωση των θέσεών του σε ”κυκλικές” μετοχές.

Η CSFB δίνει έμφαση και σε ευρωπαϊκές μετοχές με μεγάλη έκθεση στην Ασία, δεδομένων και των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης που εμφανίζουν πολλές οικονομίες της περιοχής. Ενδεικτικά παραδείγματα φθηνών μετοχών που έχουν μεγάλη έκθεση στην Ασία αποτελούν οι Total, Alfa Laval, Nokia και Simemens.

Μαρία Πεκτέση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v