GE: Πτώση 11% στα κέρδη, εξαγοράζει την Amersham

Κατά 11% υποχώρησαν τα κέρδη της General Electric στο τρίτο τρίμηνο, κυρίως εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης από τους κατασκευαστές. Ωστόσο, η εταιρία ανακοίνωσε την εξαγορά του βρετανικού ομίλου Amersham έναντι 9,5 δισ. δολ. σε μετοχές.

GE: Πτώση 11% στα κέρδη, εξαγοράζει την Amersham
Τη βρετανική εταιρία ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού Amersham συμφώνησε να εξαγοράσει η General Electric έναντι 5,7 δισ. στερλινών ή 9,5 δισ. δολ. σε μετοχές, κερδίζοντας έτσι τη ”μάχη” για τη διεκδίκησή της από την ελβετική Roche, την αμερικανική Johnson & Johnson και τη γερμανική Siemens.

Η General Electric θα καταβάλει 800 πένες για κάθε μετοχή της Amersham, ποσό που αντιστοιχεί σε premium 21% με βάση το χθεσινό κλείσιμο του τίτλου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του CEO της General Electric, στόχος των δύο εταιριών είναι η δημιουργία συστημάτων διάγνωσης ασθενειών σε πρώιμο στάδιο.

Ας σημειωθεί ότι η Amersham στο συγκεκριμένο αντικείμενο κατέχει σχεδόν ηγετική θέση. Οι δύο εταιρίες συνεργάζονται στενά εδώ και δύο χρόνια.

Παράλληλα, η General Electric ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο υποχώρησαν κατά 11%, στα 3,65 δισ. δολάρια ή 36 σεντς ανά μετοχή, έναντι του ποσού των 4,09 δισ. δολαρίων πέρυσι.

Τα κέρδη της εταιρίας με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως επλήγησαν κυρίως από την πτώση της ζήτησης των κατασκευαστών, καθώς και την αρνητική πορεία του κλάδου των αεροπορικών εταιριών.

Εξάλλου, και η μετακίνηση 50 δισ. δολαρίων του ενεργητικού της και των υποχρεώσεών της στον ισολογισμό περιέκοψε τα κέρδη κατά 4 σεντς ανά μετοχή.

Η General Electric προέβλεψε ότι στο δ΄ τρίμηνο τα κέρδη ανά μετοχή της θα διαμορφωθούν στα 45-47 σεντς. Η εταιρία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2003, κάνοντας λόγο για 1,55 - 1,57 δολ., από 1,61 των αρχικών της εκτιμήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v