Ωθηση (και) από Yahoo! για ευρωαγορές

Σε θετικό πεδίο κινούνται οι ευρωαγορές, αγνοώντας τις πιέσεις της Wall Street και του δολαρίου και δίνοντας βάρος στα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Yahoo!. Εν αναμονή της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια. Ανοδικά συνεχίζει το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Σε θετικό πεδίο άνοιξαν οι ευρωαγορές, αγνοώντας τις πιέσεις της Wall Street και του δολαρίου και δίνοντας βάρος στα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Yahoo!. Εν αναμονή της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια.

Σε θετικό πεδίο άνοιξαν οι ευρωαγορές, αγνοώντας τις πιέσεις της Wall Street και του δολαρίου και δίνοντας βάρος στα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Yahoo! μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης της αμερικανικής αγοράς.

Ας σημειωθεί πάντως ότι κάθε πτώση κατά 10% του δολαρίου έναντι του ευρώ αφαιρεί 5%-6% από τους ρυθμούς αύξησης των εταιρικών κερδών στην Ευρώπη σε 12μηνη βάση, σύμφωνα με την Deutsche Bank.

Κινητικότητα εμφανίζουν οι μετοχές του dot.com εταιριών, όπως των Τ-Online και Wanadoo, μετά τα υπερδιπλάσια κέρδη που ανακοίνωσε για το γ΄ τρίμηνό της η Yahoo!.

Στο μικροσκόπιο των ρευστοποιήσεων έχει βρεθεί η LVMH. Πιέσεις δέχεται και η Infineon λόγω της πρώτης πτώσης των τιμών των chips για μνήμες, μετά από 7 εβδομάδες.

Στη Γερμανία η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο προβλέπεται να μειωθεί κατά 0,9% μετά από άνοδο κατά 2,7% τον Ιούλιο. Οι άνεργοι στη χώρα εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 7.000 τον Σεπτέμβριο, μετά από μηδενική μεταβολή τον Αύγουστο, διατηρώντας το ποσοστό της ανεργίας αμετάβλητο στο 10,6%.

Το Reuters πάντως ανακοίνωσε ότι οι άνεργοι υποχώρησαν κατά 14.000 τον Σεπτέμβριο, επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες.

Στην Ευρωζώνη θα ανακοινωθεί η τελική μέτρηση για το ΑΕΠ β΄ τριμήνου, με τους ρυθμούς να είναι αρνητικοί κατά 0,1%, αλλά και η μηνιαία έκθεση της ΕΚΤ για την οικονομία της περιοχής. Σήμερα επίσης συνεδριάζει και η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία εκτιμάται ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στο 3,5%.

Ο δείκτης Dax διαμορφώνεται στις 3.411 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,49%, ο CAC-40 στις 3.263 μονάδες, με κέρδη 0,46%, ενώ ο FTSE-100 στο Λονδίνο κινείται στην περιοχή των 4.270 μονάδων, κατά 0,05% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v