ΕΕ:Με πρόστιμο απειλεί 8 χώρες για τηλεπικοινωνίες

Την απόφασή της να προχωρήσει σε νομικά μέτρα εναντίον οκτώ (8) χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με την μη υλοποίηση των νέων μέτρων για τον ανταγωνισμό στις τηλεπικοινωνίες.

ΕΕ:Με πρόστιμο απειλεί 8 χώρες για τηλεπικοινωνίες
Με πρόστιμο απειλεί η Κομισιόν οκτώ (8) χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, για τη μη υιοθέτηση των νέων μέτρων που αφορούν σε θέματα ανταγωνισμού στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι οι χώρες είναι το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Πορτογαλία.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπάϊκής Επιτροπής πρόσθεσε ότι στόχος αυτής της κίνησης είναι να τονιστεί η αποφασιστικότητα της Επιτροπής στη διασφάλιση της υλοποίησης των μέτρων, το συντομότερο δυνατό.

Το πρώτο βήμα της Επιτροπής είναι μια επιστολή προς τις πρωτεύουσες των χωρών, ενημερώνοντας επίσημα τις κυβερνήσεις για τη μη εφαρμογή των κανονισμών και δίνοντάς τους μια προθεσμία.

Το επόμενο στάδιο είναι μια δεύτερη επιστολή και εάν η χώρα δεν λάβει μέτρα για να ικανοποιήσει την Επιτροπή, το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ μπορεί να την παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v