Deutsche Telekom: Προς πώληση της Globe

Μια ακόμη εταιρία σχεδιάζει να ”θυσιάσει” στον ”βωμό” μείωσης του χρέους του ο μεγαλύτερος όμιλος τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, Deutsche Telekom, αφού εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα πώλησης του 24,8% που κατέχει στη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κινητής των Φιλιππίνων, Globe Telekom.

Deutsche Telekom: Προς πώληση της Globe
Πολύ σοβαρά φαίνεται πως επανεξετάζει η Deutsche Telekom την πιθανότητα πώλησης του μεριδίου που κατέχει στη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στις Φιλιππίνες, Globe Telecom, έναντι 539 εκατ. δολ. Οι ”σκέψεις” της εντάσσονται στο πλαίσιο μείωσης του υπέρογκου χρέους της που αγγίζει τα 53 δισ. ευρώ.

Υποψήφιοι αγοραστές εμφανίζονται η Singapore Telecommunications και η Ayala Corp, που αποτελούν και τους μεγαλομετόχους του ομίλου και οι οποίοι έχουν 45 ημέρες να δρομολογήσουν μια προσφορά για το 24,8% που κατέχει η Deutsche Telekom στην Globe Telecom.

Ας σημειωθεί ότι η Globe Telecom ήταν το 2002 η πιο κερδοφόρα εισηγμένη στην αγορά των Φιλιππίνων εταιρία. Έκδηλη πάντως είναι η τάση της Deutsche Telekom να μην έχει καθόλου παρουσία στις ασιατικές αγορές, εκτιμούν αναλυτές.

O CEO της Deutsche Telekom, Kai-Uwe Ricke, έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει να πουλά περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας στην Ασία αλλά και να περικόπτει επίσης το κόστος του ομίλου, σε μια προσπάθεια να μειώσει περαιτέρω το χρέος του. Κατά τη διάρκεια των 7 πρώτων μηνών της θητείας του ο κ. Ricke μείωσε το χρέος της Deutsche Telekom κατά 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v