Με το ”δεξί” μπήκε η εβδομάδα στις ευρωαγορές

Με το δεξί μπήκε η εβδομάδα για τις ευρωπαϊκές αγορές, κατά την οποία πολλές επιχειρήσεις, όπως οι Nokia, SAP και LVMH, θα ανακοινώσουν τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους. Ωστόσο, η συνεδρίαση αναμένεται υποτονική, λόγω του εορτασμού της Columbus Day στη Wall.

Με το δεξί μπήκε η εβδομάδα για τις ευρωαγορές, με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες από Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη να διαμορφώνονται κοντά στα υψηλά του έτους.

H συναλλακτική δραστηριότητα αναμένεται να είναι υποτονική λόγω και της περιορισμένης δραστηριότητας αργότερα στη Wall Street, με αφορμή τον εορτασμό της Columbus Day.

Η εβδομάδα αυτή θα σηματοδοτηθεί από ανακοινώσεις τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, από εταιρίες όπως η Nokia, η Philips και η SAP, οι οποίες θα δώσουν και τον τόνο στις αγορές.

Ήδη αναλυτές προεξοφλούν ότι στο γ΄ τρίμηνο τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρίας λογισμικού της Γερμανίας, SAP, θα διαμορφωθούν στα 194 εκατ. ευρώ από 202 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η Merrill Lynch ας σημειωθεί ότι συνιστά τη μετοχή για ”αγορά”.

Τα κέρδη της Nokia θα αγγίξουν τα 811 εκατ. ευρώ για το γ΄ τρίμηνο, από 610 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, όπως εκτιμούν αναλυτές.

Κινητικότητα εμφανίζει ο τομέας των εταιριών πολυτελών αγαθών, όπως της Louis Vuitton και της Gucci, εν αναμονή των αποτελεσμάτων που θα ανακοινώσουν εντός της εβδομάδος για τις πωλήσεις τους.

Ανοδικά κινείται η ΚLM λόγω της αναβάθμισής της από την Goldman Sachs,σε ”in-line” από ”underperform” προηγουμένως.

Ο Dax διαμορφώνεται στις 3.497 μονάδες, με κέρδη 0,74%, ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.319 μονάδων, κατά 0,40% υψηλότερα, ενώ ο FTSE-100 στην αγορά του Λονδίνου κυμαίνεται στις 4.317 μονάδες, με άνοδο 0,14%.

Σήμερα δεν αναμένονται ανακοινώσεις μακροοικονομικών μεγεθών από Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v