Telefonica: Σχεδιάζει καταβολή μερίσματος

Περί τα 10 δισ. ευρώ πρόκειται να διαθέσει η ισπανική τηλεπικοινωνιακή Telefonica στο διάστημα μεταξύ 2004-06, προκειμένου να προχωρήσει στην διανομή μερίσματος και στην αγορά ιδίων μετοχών.

Telefonica: Σχεδιάζει καταβολή μερίσματος
Το ποσό των 10 δισ. ευρώ σχεδιάζει να διαθέσει η ισπανική Telefonica, προκειμένου να προβεί στην αγορά ιδίων μετοχών, αλλά και στην καταβολή μερίσματος προς τους μετόχους.

Η μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική, στοχεύει με αυτές τις ενέργειες στην αύξηση των αποδόσεων των μετόχων.

Η Telefonica πρότεινε την καταβολή μερίσματος 0,40 ευρώ για κάθε μετοχή αυτό το έτος, διατηρώντας το στο ίδιο επίπεδο και στα επόμενα χρόνια. Να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη φορά καταβολής μερίσματος από πλευράς Telefonica, από το 1998.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι ο πρόεδρος της ισπανικής τηλεπικοινωνιακής, Cesar Alierta, επανεφέρει την καταβολή μερίσματος και προχωρά σε αγορά ιδίων μετοχών, ως ”αποζημίωση” προς τους επενδυτές, καθώς πέρυσι η εταιρία κατέγραψε τις πρώτες ζημίες στη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v