Πιέσεις λόγω SAP στην Ευρώπη (update)

Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αγνοούν τα θετικά (προς ώρας) futures της αμερικανικής αγοράς και να επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στην υποβάθμιση της γερμανικής SAP, αλλά και στην πτωτική πορεία της βρετανικής Tesco.

Με οριακές διακυμάνσεις και στα δύο πρόσημα συνεχίζουν τη συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην υποβάθμιση της SAP και στις απώλειες της Tesco.

Εξάλλου, τα futures στην αμερικανική αγορά κάνουν λόγο για ανοδική έναρξη, εν αναμονή πάντα των στοιχείων για το εμπορικό ισοζύγιο και τον PPI.

Το κλίμα στην Ευρώπη αρχίζει να αντιστρέφεται, ύστερα από την υποβάθμιση της εταιρίας πληροφορικής SAP σε sell από reduce, που ανακοίνωσε η Dresdner Kleinwort Wasserstein. Η μετοχή της εταιρίας υποχωρεί περί το 1,3%, ενώ και η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco σημειώνει απώλειες 1,6%.

Νωρίτερα, η Carrefour ανακοίνωσε ότι τα κέρδη τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν 4,3% στο γ΄ τρίμηνο, φτάνοντας στα 19,78 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κέρδη μεγαλύτερα του 12% καταγράφει η μετοχή της Amersham μετά την απόφαση εξαγοράς της βρετανικής εταιρίας από την General Electric έναντι 9,5 δισ. δολ. Η Infineon εξετάζει την πιθανότητα εξαγοράς της μονάδας των ημιαγωγών της Motorola, αναφέρει το γερμανικό επενδυτικό newsletter Platow Brief.

Σε ράλι έχει επιδοθεί η μετοχή της HVB, μετά τις προβλέψεις της γερμανικής τράπεζας ότι τα κέρδη του β΄ εξαμήνου θα συνεχίσουν την πολύ καλή πορεία αυτών του πρώτου.

Ανοδικά κινείται η Lufthansa, μετά την ανακοίνωση των σχεδίων απόλυσης 2.000 εργαζομένων. Ο CEO της British Telecom, Ben Verwaayen, δήλωσε εμμέσως ότι η εταιρία εξετάζει να επιστρέψει στους επενδυτές της το 50% των κερδών της.

Στη Γαλλία η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε απρόσμενα, για πρώτη φορά μετά από 3 μήνες, κατά 0,9% τον Αύγουστο. Αναλυτές προέβλεπαν την αύξησή της κατά 0,3%. Στις ΗΠΑ ο δείκτης τιμών παραγωγού εκτιμάται ότι θα αυξηθεί τον Σεπτέμβριο κατά 0,1% από άνοδο 0,4% τον Αύγουστο.

Ο Dax αυτή την ώρα διαμορφώνεται στις 3.475 μονάδες, με απώλειες 0,19%, ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.316 μονάδων, υποχωρώντας κατά 0,26%, ενώ ο FTSE-100 στο Λονδίνο κυμαίνεται στις 4.310 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,09%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v