Σήκωσε το γάντι της... Moody’s η Motorola! (update

Σε 6 σεντς ανά μετοχή (132 εκατ. δολ.) διαμορφώθηκαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου της Motorola ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Η εταιρία αποφάσισε να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της μία ημέρα νωρίτερα του προγραμματισμένου λόγω της υποβάθμισής της απο τη Moody’s την Παρασκευή.

Σήκωσε το γάντι της... Moody’s η Motorola! (update
Στα 132 εκατ. δολ. ή 6 σεντς ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου της Motorola, ενώ οι αναλυτές προέβελανα κέρδη της τάξης των 3 δολ. ανά μετοχή.

Τα έσοδα της εταιρίας επίσης για το γ΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 6,8 δισ. δολ. έναντι 6,5 δισ. δολ. πέρσι και ασφαλώς καλύτερα από τα 6,4 δισ. δολ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η εταιρία αποφάσισε αιφνιδίως να ανακοινώσει τα αποτελέσματά του γ΄ τριμήνου της μία ημε΄ρα νωρίτερα του προγραμματισμένου, επικαλούμενη την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής της ικανότητας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody’s, στην κατώτερη βαθμίδα κατάταξης ”Baa3” από ”Baa2” προηγουμένως.

Σε ανακοίνωση τύπου, ο όμιλος ημιαγωγών κι εξοπλισμού ασύρματης και κινητής τηλεφωνίας δήλωσε ότι ”αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε νωρίτερα τα αποτελέσματά της προκειμένου να προσφέρουμε στους επενδυτές μια πληρέστερη εικόνα για την κατάσταση της εταιρίας”.

Η Moody’s ας σημειωθεί ότι αναθεώρησε επί τα χείρω την κατάταξη της Motorola, επικαλούμενη την συνεχιζόμενη εξασθένηση των εσόδων της αλλά και τον μεγάλο ανταγωνισμό με τις υπόλοιπες εταιρίες του χώρου.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα πριν από το άνοιγμα της Wall Street, από την Τρίτη μετά το κλείσιμο της Wall Street, που είχε αρχικώς προγραμματισθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v