Nokia - Munich Re πρωταγωνιστές των ευρωαγορών

Τα κέρδη τους διατηρούν οι ευρωαγορές, με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να πλησιάζουν τα υψηλά του έτους. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι γερμανικές ασφαλιστικές, λόγω δημοσιεύματος των FTD, αλλά και οι Nokia και SAP λόγω της επικείμενης ανακοίνωσης των τριμηνιαίων μεγεθών τους.

Τα κέρδη τους διατηρούν οι ευρωαγορές, με τη συναλλακτική δραστηριότητα ωστόσο να είναι περιορισμένη, λόγω και της Columbus Day στη Wall Street. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι πλησιάζουν τα υψηλά του έτους.

Σε ράλι έχουν επιδοθεί οι μετοχές των γερμανικών ασφαλιστικών εταιριών, όπως της Munich Re και της Allianz, μετά από δημοσίευμα της Financial Times Deutschland, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει ριζικά το φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά στον κλάδο, εξοικονομώντας έτσι για τις εταιρίες έως και 10 δισ. ευρώ το 2003.

Η είδηση είχε θετικό αντίκτυπο και στη μετοχή της HVB Group, δεδομένου ότι η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα κατέχει το 13,3% της Munich και το 4,6% της Allianz.

Την ίδια στιγμή κινητικότητα εμφανίζουν οι μετοχές των SAP και Nokia, εν μέσω προσδοκιών ότι οι εταιρίες θα ανακοινώσουν αύξηση της ζήτησης των προϊόντων τους, στο πλαίσιο δημοσιοποίησης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους.

Θετικό αντίκτυπο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας είχαν οι δηλώσεις του CEO της Volkswagen AG, στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, ότι είναι πιο αισιόδοξος για την πορεία ανάκαμψης της αγοράς αυτοκινήτων στην Ευρώπη παρά στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dax διαμορφώνεται στις 3.539 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,95%, ο CAC-40 στο Παρίσι κυμαίνεται στις 3.352 μονάδες, με κέρδη κατά 1,39% ενώ στο Λονδίνο ο FTSE-100 κινείται στην περιοχή των 4.347 μονάδων κατά 0,84% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v