To wireless Internet στην ατζέντα διεθνούς forum

To wireless Internet αναμένεται να βρεθεί αυτή την εβδομάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κορυφαίων εταιριών, όπως της Vodafone, Docomo και Microsoft, στο πλαίσιο τεχνολογικού και τηλεπικοινωνιακού Φόρουμ που θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα στη Γενεύη.

To wireless Internet στην ατζέντα διεθνούς forum
Το ένα τρισ. δολ. άγγιζε η από κοινού κεφαλαιοποίηση των Vodafone Group, NTT DoCoMo και της Microsoft, όταν τα κορυφαία διοικητικά στελέχη των εταιριών τους είχαν συναντηθεί για τελευταία φορά στη Γενεύη το 1999, προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον των τηλεπικοινωνιών και δη του ”κατεβάσματος” (downloading) ιστοσελίδων σε κινητά τηλέφωνα.

Σήμερα η εν λόγω κεφαλαιοποίηση των τριών προλεγομένων κολοσσών έχει συρρικνωθεί στα 611 δισ. δολ., προσφέροντας έναν καλό λόγο στους CEO τους να εξετάσουν πιθανές συνέργειες, προκειμένου να αυξήσουν τόσο την κεφαλαιοποίησή τους όσο και τα μεγέθη τους.

Όλα αυτά αναμένεται να τεθούν επί τάπητος μαζί και με το θέμα της εκτενούς χρήσης των συσκευών κινητής τηλεφωνίας 3ης γενεάς (3G) ή αλλιώς wireless Internet, στο πλαίσιο του Τεχνολογικού και Τηλεπικοινωνιακού Φόρουμ της International Telecommunication Union που θα διεξαχθεί στη Γενεύη αυτή την εβδομάδα και στο οποίο αναμένεται να παρευρεθούν περισσότερα από 200.000 άτομα.

Με αφορμή την κάμψη των εσόδων από τις φωνητικές υπηρεσίες (voice calles), πολλές εταιρίες όπως η DoCoMo και η Hutchison Whampoa έχουν ήδη ανοίξει τα δίκτυα 3G, με αποτέλεσμα συνδρομητές να κάνουν χρήση των video calls.

H Vodafone σχεδιάζει να ακολουθήσει ανάλογα βήματα την επόμενη χρονιά. Οι εταιρίες επίσης κινητής τηλεφωνίας ας σημειωθεί ότι προωθούν και τις υπηρεσίες δεδομένων, όπως της αποστολής μηνυμάτων με φωτογραφίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v