Duisenberg: ”Δεν αλλάζουν οι προβλέψεις της ΕΚΤ”

Καμία επίπτωση στις προβλέψεις της ΕΚΤ για τους ρυθμούς ανάπτυξης της Ευρωζώνης, αλλά και για τον πληθωρισμό, δεν πρόκειται να έχουν οι πρόσφατες ανατιμήσεις στο ευρώ και στο πετρέλαιο, δήλωσε σήμερα ο, για έναν ακόμη μήνα, επικεφαλής της ΕΚΤ, Wim Duisenberg.

Duisenberg: ”Δεν αλλάζουν οι προβλέψεις της ΕΚΤ”
”Η ανατίμηση του ευρώ και του πετρελαίου δεν πρόκειται να οδηγήσει την ΕΚΤ στην αναθεώρηση των προβλέψεών της για τους ρυθμούς ανάπτυξης αλλά και τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης”, δήλωσε σήμερα σε press conference στη Μόσχα ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Wim Duisenberg.

”Το κεντρικό σενάριο της ΕΚΤ κάνει λόγο για ήπιους ρυθμούς ανάπτυξης της Ευρωζώνης στο β΄ εξάμηνο του έτους και για επιτάχυνση των ρυθμών το 2004”, επισήμανε ο κ. Duisenberg.

Ας σημειωθεί ότι η ισοτιμία ευρώ έναντι του δολαρίου οδεύει προς την όγδοη εβδομάδα κερδών, όπως εκτιμούν αναλυτές. Ωστόσο, σήμερα παρατηρείται διόρθωση, καθώς κινείται στην περιοχή των 1,1723.

Στο μέτωπο του πετρελαίου, η τιμή του έχει αυξηθεί κατά 24% κατά τη διάρκεια των 6 τελευταίων μηνών, γεγονός που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην πορεία των καταναλωτικών δαπανών στην Ευρωζώνη, οι οποίες με τη σειρά τους πυροδοτούν το 60% της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v