Philips: Ρεκόρ τριετίας για τα κέρδη γ΄ τριμήνου

Τα μεγαλύτερα κέρδη των 3 τελευταίων ετών σημείωσε στο γ΄ τρίμηνο η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία ηλεκτρονικών στην Ευρώπη, Philips, βρίσκοντας στήριγμα στην πολύ καλή πορεία των μην ενοποιημένων εταιριών της αλλά και στα προγράμματα περικοπής κόστους.

Philips: Ρεκόρ τριετίας για τα κέρδη γ΄ τριμήνου
Τα κέρδη της διατήρησε για δεύτερο συνεχές τρίμηνο κατά το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία ηλεκτρονικών στην Ευρώπη, Philips, βρίσκοντας στήριγμα στην πολύ καλή πορεία των μην ενοποιημένων εταιριών της αλλά και στα προγράμματα περικοπής κόστους. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα κέρδη των τριών τελευταίων ετών.

Ας σημειωθεί ότι από το 2001 η εταιρία αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα να εγγράψει ζημίες της τάξεως των 5,68 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 124 εκατ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο, έναντι ζημιών 330 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα στοιχεία ήταν πολύ καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προεξοφλούσαν κέρδη 32,3 εκατ. ευρώ. Ας σημειωθεί ότι οι μη ενοποιημένες εταιρίες (unconsolidated) της Philips κατέγραψαν κέρδη της τάξεως των 239 εκατ. ευρώ, κατά 4 εκατ. ευρώ υψηλότερα από το γ΄ τρίμηνο του 2002.

Ο CEO της Philips, Gerard Kleisterlee, έχει θέσει στόχο την εξοικονόμηση ενός δισ. ευρώ μέχρι το 2004, τα οποία προέρχονται σε μεγάλο βαθμό και από τις απολύσεις του 20% του εργατικού δυναμικού της.

Οι πωλήσεις της Philips στο γ΄ τρίμηνο υποχώρησαν κατά 4%, φτάνοντας στα 6,99 δισ. ευρώ από 7,31 δισ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και από 6,51 δισ. ευρώ που προεξοφλούσαν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v